Gemeenteraadslid Carl Nijssens vindt de wandelingen ‘Sint-Truiden by Lights’ een grote meerwaarde in deze donkere coronadagen. Op de gemeenteraad van 26 oktober vroeg hij om hier extra op in te zetten en de installaties beter technisch op punt te stellen. Ook riep hij op om de Truiense horeca coronaveilig te betrekken bij extra belevingsavonden: ‘Sint-Truiden by Lights and Bites.’

Sint-Truiden by Lights is ook dit jaar weer een groot succes ook bij de Truienaar zelf. Zeker wanneer de wandeling een extra beleving krijgt zoals Sint-Truiden by Lights and Music. Het aantal inschrijvingen en de enthousiaste reacties bewijzen dat deze coronaveilige events ook bij de Truienaar gesmaakt worden. Een pluim voor bestuur en diensten.

Mensen hebben lichtpuntjes nodig.
Zeker nu mensen weinig alternatieven hebben om tijdens het weekend hun avonden te vullen is dit evenement belangrijk. Iedereen wil lichtpuntjes zien in deze donkere dagen, zowel letterlijk als figuurlijk. Daarom pleit raadslid Carl Nijssens om de wandeling zo belevingsvol mogelijk te maken. “Ik woon zelf op de wandelroute en zie elk weekend het bezoekersaantal stijgen, ook zonder speciale editie. Ik heb de wandeling al twee keer gedaan en merk nog wat technische onvolmaaktheden of defecten. Ze zijn doorgegeven ben er zeker van dat we na een gedegen rondgang dit weer op en top gaan krijgen.

“Iedereen wil lichtpuntjes zien in deze donkere dagen, zowel letterlijk als figuurlijk.” Daarenboven vraag ik het bestuur, zeker in deze tijden, extra beleving in te zetten in de weekends om zo de Truienaars een gevarieerde avondwandeling te bezorgen. Dit kan al door elke week een ‘lichtverrassing’ te plaatsen op een nieuwe locatie,” geeft Nijssens mee.

…by Lights and Bites: lokale horeca betrekken.
Zo zouden we ook Sint-Truiden by Lights kunnen uitbreiden met extra belevingsavonden: bijvoorbeeld een ‘Sint-Truiden by Lights and Bites’ waarbij de lokale horeca wordt aangesproken om streetfood aan te bieden op de wandelroute.

“Sint-Truiden by Lights and Bites: een soort van ‘take-away, to walk away”

Natuurlijk moet alles moet coronaproof gebeuren. Op deze manier komt Sint-Truiden met een extra unieke beleving van een al uniek concept,” gaat Carl verder.

Strengere maatregelen? Afwachten en aanpassen.
Indien de nationale of regionale overheid extra maatregelen zou treffen tegen het coronavirus zou dit evenement allicht nog een optie kunnen zijn. Nu het een uur vroeger donker is, moet zelfs een vervroeging van de avondklok geen belemmering zijn. Etenstijd valt dan ook tijdens het wandelen. Ik heb vertrouwen dat onze horeca openstaat voor een coronaproof ‘Sint-Truiden by Lights en Bites’ als extra belevingsavonden. Maar eerst even afwachten welke nieuwe maatregelen van kracht worden om dan zeer veilig maar ook creatief te anticiperen. Ondertussen blijft de wandeling een lichtpuntje voor volgend weekend.