Elk huis in Heers zal volgende week 2 stoffen herbruikbare mondmaskers ontvangen in de brievenbus. Dit boven op het geplande mondmasker per inwoner van Think Pink.
Uittredend burgemeester Henri Dumont van Heers gebruikt zijn (veel besproken) ingeschreven uittredingsvergoeding om elk huishouden van Heers te voorzien van nog twee extra stoffen herbruikbare mondmaskers. “Onze burgervader heeft het hart op de juiste plaats en hoopt hierbij bij te dragen aan de goede gezondheid van elke inwoner”, zo meldt ons eerste schepen Kristof Pirard!
De nood is hoog en de tijd dringt! Iedereen die vanaf 4 mei het openbaar vervoer neemt, is verplicht een mondmasker te dragen. “Onze inwoners vragen erachter… vandaar onze bijkomende bestelling! De mondmaskers van Think Pink zijn besteld en zullen (hopelijk) arriveren binnen de 12 à 15 werkdagen, zoals reeds gecommuniceerd. Dan gaan we ineens iedereen de aankoopbonnen van 10 euro bezorgen en per huishouden zijn gratis containerparkkaart”, aldus Pirard.
“Maar we willen meer doen voor onze inwoners… En daarom willen wij elk huishouden in Heers nog eens twee extra stoffen herbruikbare mondmaskers bezorgen, en dat volgende week alm”, besluit de Heerse eerste schepen.