Aafke Theunis is leerkracht in Basisschool De Fruitboom en sinds 2020 ook auteur, een droom die werkelijkheid werd! Ze geeft deze maand haar tweede boek uit.
“Mijn papa, Patrick Theunis, beter bekend onder zijn bijnaam “Lassie”, is een echte Truienaar, geboren en getogen in deze mooie stad! Hij is designer en nu ook mijn rechterhand als illustrator van onze prentenboeken”, aldus Aafke Theunis
Samen konden ze al twee prentenboeken verwezenlijken dankzij Uitgeverij Het Punt. Hun eerste prentenboek ‘Knetter, knisper, knater, dit blus je niet met water!’, een vonkend verhaal voor kinderen vanaf 5 jaar, kwam in april 2020 uit. (Zie: https://uitgeverijhetpunt.be/product/knetter-knisper-knater/). Hoe kan dat? Iets wat je niet met water kan blussen… Ken je dat gevoel dat er iets brandt binnenin? Het knettert en spettert, maar je begrijpt er geen snars van. Vlinder worstelt met dat soort vuur en gaat ten rade bij zijn ouders. En dan komen die vervelende vuurvliegjes er nog een bij. Als dat maar goed afloopt!

“En nu, in november 2020 kunnen we onszelf de trotse makers van ‘Kakentoe in het oorwoud’, onze tweede prentenboek noemen”, meldt Aafke ons. (Zie: https://uitgeverijhetpunt.be/product/kakentoe-in-het-oorwoud/) Kaketoe vindt de geluiden in de jungle maar niets, hij wil het liever stil. Door één luide kreet om stilte komt hij vast te zitten, kan kaketoe terug vrijkomen?

“Ik vind het heerlijk om samen met mijn papa deze lichtpuntjes in huidige bizarre tijden vorm te geven.
Wie onze passie voor lezen deelt of gewoon even enthousiast is als ons…. De prentenboeken zijn via mij (theunisaafke@gmail.com) of via Uitgeverij Het Punt te verkrijgen”, besluit Aafke Theunis.

Een superidee voor de Sint of de Kerstman