De evolutie van de epidemie kan u opvolgen aan de hand van de evolutie van de 7-daagse daggemiddeldes, en de vergelijking met de situatie één week eerder. Dat laat toe om duidelijk de trends te zien, los van schommelingen in de dagcijfers.

De statistieken in deze afbeelding zijn beschikbaar via d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/news/numbers_20200724_NL.pdf

Spatmaskers beschermen niet tegen COVID-19. Zij worden in heel wat sectoren als alternatief voor een mondmasker gebruikt, maar de mond en de neus zijn niet of nauwelijks afgedekt of beschermd. Hierdoor is de bescherming van zowel de drager als de omgeving onvoldoende. Meer informatie in het nieuwsbericht van de FOD Economie.

Het aantal nieuwe infecties in de periode van 14 tot en met 20 juli is met 89% gestegen tegenover de week voordien (07/07 tot en met 13/07). Alle provincies, met uitzondering van Waals Brabant, kennen een toename van gevallen.

Hoewel de toename betrekking heeft op alle leeftijdsgroepen, is deze meer uitgesproken bij de actieve bevolking (onder de 60 jaar). Ze vertegenwoordigden 85% van alle gediagnosticeerde gevallen in de afgelopen week. Wij betreuren eveneens het overlijden van een meisje van 3 jaar. Zij testte positief op COVID-19 en had ernstige onderliggende aandoeningen.

Op nationaal niveau werden in de afgelopen week elke dag gemiddeld 220,6 nieuwe gevallen gediagnosticeerd.