Het kasteel van Ordingen treedt met de vijfde ster toe tot de absolute hoteltop in Vlaanderen en Europa. “Het behalen van een vijfde ster is een bevestiging van de aanwezigheid van algemene services en faciliteiten die wij voor onze gasten minimaal moeten voorzien,” zegt manager Yannick Bouts. De toekenning van de sterren gebeurt op basis van een reeks objectieve criteria die per sterrencategorie zijn vastgelegd.

Het hotel in het prachtige kasteel van de familie Sleurs te Ordingen telt 34 kamers. “De vijfde ster is niet alleen een blijk van erkentelijkheid voor het totaalaanbod aan faciliteiten en comfortvoorzieningen maar ook voor de hoge kwaliteit van de dienstverlening en de vakbekwaamheid van de hotelmedewerkers. Met de verhoging van vier naar vijf sterren ligt de focus in het hotel nog meer op persoonlijke service en het comfort voor de individuele gast. “, vertelt Yannick Bouts.

Het was Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) die in hoogsteigen persoon de ster kwam uitreiken. Demir legt uit: “Het gebeurt niet elke dag dat ik via Toerisme Vlaanderen een vijfde ster mag toekennen aan een hotel. Deze erkenning is niet alleen een individuele beloning voor de vele aanpassingen en investeringen die het team hier de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, maar geeft ook de algemene uitstraling van de hele logiessector in Vlaanderen een stevige duw in de rug. Limburg en bij uitbreiding Vlaanderen hebben er een nieuwe trekpleister bij om toeristen uit binnen- en  buitenland in alle comfort te laten genieten van al het moois en lekkers dat we te bieden hebben”, aldus de minister.

Vierde hotel in Vlaanderen

Het Kasteel van Ordingen is pas het vierde hotel in Vlaanderen dat de vijfsterren kwalificatie krijgt van Toerisme Vlaanderen. La Butte aux Bois in Lanaken en Hotel Dukes’ Palace en Hotel Heritage in Brugge kregen al eerder de vijfsterren hotelclassificatie toegekend.

Een vijfde hotelster krijg je natuurlijk  niet zomaar. Hiervoor moet het hotel aan specifieke criteria voldoen, vooral gericht op service en faciliteiten. Zo moet het hotel bijvoorbeeld beschikken over een restaurant dat 7 dagen op 7 open is, over brede comfortabele bedden en bovenal over veel persoonlijke bediening en service zoals een permanente receptie, een valet parkeerservice, een bagageservice, een loopjongen, een conciërge en een strijkdienst.

“Voor Kasteel van Ordingen is de vijfsterren hotelclassificatie de kers op de taart, na de recente aanpassingen en de vele investeringen in het statige gebouw de afgelopen jaren. Het behalen van een vijfde ster is een bevestiging van de aanwezigheid van algemene services en faciliteiten die wij voor onze gasten minimaal moeten voorzien,” zegt manager Yannick Bouts. “Persoonlijke service en gastvrijheid staan hier op de eerste plaats! Kortweg: het dagelijks streven naar perfectie.”

Momenteel telt Vlaanderen 783 erkende hotels, waarvan 88 procent beschikt over een vrijwillige sterrenclassificatie.