Vandaag werden spelers, staff en medewerkers getest op het coronavirus. Ook op vrijdag volgt er een test voor de spelers die in het buitenland vertoefden. De tests werden uitgevoerd door de drie clubdokters Steven Bex, Peter Bollars en Pieter Bormans.

Ook weer wegens de coronadreiging, zullen publiek en pers niet toegelaten worden om de trainingen bij te wonen.

Trouwens, van trainingen gesproken, wie zal die leiden? Kosnic ligt buiten, Nicky Hayen wordt steeds vaker gelinkt aan Waasland-Beveren dus draait de geruchtenmolen op Stayen op volle toeren, en uit die geruchtentrommel valt steeds dezelfde naam, die van de Australier Kevin Muscat. De huidige technisch directeur zou, zoals verwacht, de nieuwe coach van STVV worden. Vrijdag wordt hij tijdens een online persconferentie voorgesteld aan de media. Muscat werkt al in Sint-Truiden van tijdens de winter in feite als trainer, maar omdat er verwarring was tussen FIFA en UEFA over zijn diploma, werd hij even in de wachtkamer geparkeerd en ging hij aan de slag als technisch directeur. De diplomaplooien behoren nu tot het verleden, en de Australiër gaat dus de nieuwe trainer worden van STVV. Tenzij de Japanners vrijdag met een totale verrassing voor de dag zouden komen.

Maar misschien nog belangrijker dan de vraag wie trainer wordt is de v raag waarmee die man gaat voetballen.

We zetten het even op een rijtje:

  • Boli is in januari al vertrokken
  • Botaka heeft terecht zijn droomtransfer naar een topclub (KAA Gent) afgedwongen.
  • Steven De Petter is intussen gestopt
  • Colidio, Bushiri en Sousa keren niet terug.
  • En dan waren er nog de vroegere transfers van De Norre, Bezus, De Sart, Endo, Tomiyasu en Kamada die het hogerop zochten

Met andere woorden, er verdween meer dan een ganse ploeg uit de Truiense kleedkamer. En wij blijven met dezelfde vragen zitten als de supporters: waarmee gaan wij de nieuwe competitie aanvatten?