Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen.

“Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel mogelijk alleen te komen winkelen. Op die manier willen ze de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken en ook de druk op het personeel vermijden.

Supermarkten Delhaize en Carrefour sluiten zich intussen bij de oproep aan. Delhaize vraagt klanten ook om boodschappen zo veel mogelijk te spreiden. Als het mogelijk is, kom dan niet allemaal ‘s morgens of ‘s avonds winkelen, maar kies momenten waarop het bijvoorbeeld wat rustiger is. Op die manier kunnen ze de grote drukte vermijden en de druk op het personeel verkleinen.

Bij Albert Heijn was de oproep om alleen te komen winkelen altijd al van kracht. Daar hebben ze al lange tijd regels opgesteld rond veilig winkelen, die staan op hun website en hangen op in de winkels: zij nadrukkelijk om alleen te komen winkelen en om steeds een winkelkar te nemen.