Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Algemeen
2

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering.
Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom beslist om een mondmaskerplicht in te voeren op alle kerkhoven van Gingelom.
Plan jij ook een bezoek bij een overleden dierbare op het kerkhof? Vergeet dan zeker je mondmasker niet! ❗️
Vanaf 26 oktober 2020 tot en met 2 november 2020 is iedereen ouder dan 12 jaar, telkens vanaf 8.00 u ’s morgens tot 19.00 u ‘s avonds, verplicht om een mondmasker te dragen:
– op de begraafplaatsen van de gemeente Gingelom;
– op de parkings grenzend aan de Gingelomse begraafplaatsen;
– op de toegangswegen naar de begraafplaatsen en dit vanaf 50 meter voor de begraafplaats.

Ronduit belachelijke verplichting, als je alleen op dat kerkhof bent, of met een tiental mensen, maar totaal niet in mekaars buurt zit is het gewoonweg belachelijk om de mensen te verplichten een mondmasker aan te hebben.
Komt nog eens bij dat dit in de buitenlucht is, waar een mondmasker dragen totaal geen nut heeft tenzij je in mekaars gezicht zit te ademen!

Doe zo verder met dergelijke belachelijke en nutteloze regeltjes ipv zaken aan te pakken die echt helpen, zo gaan we nog lang met dit virus blijven zitten!!!!!!!!!

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …

Algemeen
Truiense buurtcomités en Samana vrijwilligers bieden 80-plussers een luisterend oor

  Het stadsbestuur van Sint-Truiden onderneemt verschillende acties om het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Sommige groepen in onze samenleving vergen bijzondere aandacht omwille van hun kwetsbaarheid, zoals 80-plussers. De stad Sint-Truiden roept buurtcomités en Samana’s op om 80-plussers in hun buurt …