“Wie niet verandert van gedacht, heeft ook niet nagedacht”, is een zegswijze zo oud als de straat. Maar ze klopt nog steeds: uit de discussie, het aanreiken van andere feiten, kunnen andere ideeën ontspruiten. Maar als politici van gedacht veranderen, dan is het kot te klein, dan draaien ze lijk een windhaas, zit er geen consistentie in het beleid. Kortom, mensen en partijen die beweren dat politici niet van gedacht mogen veranderen, verbieden diezelfde mensen ook na te denken! Dit lijkt bijna Trumpiaans!

Zo worden de data van de inentingen veranderd, versoepeld, vervroegd. Mede ook te danken aan het vroeger op de markt komen van nieuwe vaccins. Het zou nu op de volgende tijdlijn neerkomen:

Maart: 65+ en Risicopatiënten
April: essentiële beroepen, sociale beroepen
Juni: de hele bevolking (18+)
De regering houdt vanaf februari rekening met het vaccin van AstraZeneca.

Politici en wetenschappers maken zich sterk dat in september iedereen gevaccineerd zal zijn. Het testdorp in Antwerpen zal omgebouwd worden naar een vaccinatiecentrum. Daarna komt er een vaccinatiecentrum op de Heizel. In heel het land zullen er zo’n 200 centra gebouwd worden waaronder 2 in de Eerstelijnszon Haspengouw (Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Wellen, Borlgoon, Kortessem, Heers, Gingelom) zoals wij gisteren reeds als eerste meldden in primeur. De bedoeling is om 7 op 7 te gaan vaccineren. In september zou ons land dan volledig gevaccineerd moeten zijn.

Moest er een kink in de kabel komen qua leveringen, of moesten er meer vaccins ter beschikking zijn, schiet dan niet op de pianist die aan de knoppen zit, noch op de boodschapper. Want wie niet van gedacht verandert, heeft nooit nagedacht.