Over de non-prestatie van STVV hebben we het gisterenuitgebreid gehad. Blijkbaar krijgt Hollerbacht bij de Kanaries geen regelmaag erin gedramd met zijn “Deutsche Gründlichkeit”. Niet dat we STVV nu gaan afvallen als supporter, maar zelfs een goeie supporter mag en moet stevige kritiek hebben als het effenaf slecht is. Zoals gisteren.

Starten doen we in Eerste Provinciale bij de mannen. KVV Zepperen-Brustem zit in de hoek waar de klappen vallen. In augustus vroeg het Belang zich af of het Zepperen-Brustem of Schoonbeek Beverst zou worden voor de titel, want de Truiense fusieploeg had steile ambities, zien de ronkende namen bij de tranferpolitiek. Zo zie maar dat je geen ploeg kan kopen, een ploeg moet je nog steeds maken. Zep-Bru verloor (nog maar eens) tegen Zonhoven, na de midweek nederlaag tegen Bree, en zakt verder in de klassering naar plek 8 met meer verloren dan gewonnen matchen en 15 punten, precies de helft van de leiders uit Bree. Het zou ons niet verwonderen dat er crisiscomité is aan de Sportpleinstraat.

In Derde Provinciale C mocht Velm VV rusten door coronaperikelen. Dat geeft de nagelnieuwe trainer Peter Casters, die de ontslagen Philip Heusdens vervangt, de tijd om de ploeg naar zijn hand te zetten en op zoek te gaan naar een T2. Sporting Aalst daarentegen haalde zwaar uit. Kortessem werd met zware 4-1 cijfers naar huis gestuurd. Borlgloon en Piringen verliezen en dus is de 12de plaats met 14 punten voor de Aalstenaren. Het degradatiespook is voor onbepaalde tijd verdwenen, gezien de rode lantaarn Vliermaal slechts de helft van de punten van Aalst heeft.

In Eerste Provinciale bij de vrouwen noteerden we een ruime zege van STVV A tegen Beringen: 8-0 werd het. STVV wordt nu tweede in de klassering gezien Pelt mocht ‘genieten’ van een rustdag.

De leider in Tweede Provinciale heet STVV B. Van hen stond er nog geen uitslag op het scorebord zodat we ervan uitgaan dat de match tegen Lille uitgesteld werd. Bilzen won wel, en pakken nu de eerste plaats met één patch meer. Maar dag mag bij de inhaalmatch nooit een probleem worden, want Lille staat laatste met … 100 geïncasseerde doelpunten. En tenslotte de vrouwen van KVV Zepperen-Brustem: die doen het beter dan hun collega-mannen. Vandaag kregen ze daar wel wat hulp van de tegenstanders uit Bocholt voor: die kwamen niet opdragen wegens te veel gekwetsten speelsters. Dat maakt dat ze stevig zesde in de klassering komen te staan en dat is gewoon een zeer puik resultaat voor hun eerste jaar in competitie!