Enkele korte nieuwsberichten uit onze Haspengouwse regio. Beginnen doen we met nieuws van de politiezone Kanton Borgloon. Verder is er nieuws over Het Bistroke van Sint-Truiden en STVV.

In de nacht van 9 op 10 april werd uit een container in de Lindestraat te Alken werkgereedschap gestolen.

Op 11 april 2022 om 14.00 u werd op de Steenweg in Heers een inbraak in een woning vastgesteld.  De buit bestaat uit een radiotoestel en een steengrill.

Afgelopen maandagnacht om 02.00 u kwam er een oproep binnen voor een inbraak Graethempoort te Borgloon.  De interventieploeg was zeer snel ter plaatse , maar kon niemand meer aantreffen.  Er werden ook geen sporen van inbraak gevonden. Een buurtonderzoek wordt in de loop van vandaag, disndag, nog uitgevoerd.

In de Vroeg-Opstraat  te Kortessem werd gisteren om 17.30 uur een 29-jarige inwoner van Maaseik betrapt op het roken van een joint tijdens het rijden.  De opgelegde drugspeekseltest was uiteraard positief.

Werken aan de weg – Op vrijdag 22 april vinden er werken plaats in de Molenstraat in Sint-Truiden. Het deel van de Molenstraat tussen het kruispunt met de Leopold II-straat en de Gazometerstraat zal tussen 7 en 15 uur afgesloten zijn voor verkeer omdat een kraan een groot deel van de rijbaan in beslag zal nemen.

STVV – De Kanaries doen het rustig aan tot begin juni. Dan terug volle bak.

Horeca – Het café Bistroke blijft dan toch open. Er wordt gezocht naar een overnemer. Er staat een renovatie op het programma. Dat zou voor het najaar zijn. Klanten kunnen dan terecht in een tijdelijke chalet.