Bij STVV lijkt spits Yuma Suzuki ook op weg naar de uitgang. Er was eerder reeds een beetje interesse vanuit Frankrijk, Duitsland en het Midden-Oosten die werd nu concreet met een bod van drie miljoen euro, waarschijnlijk uit de olielanden..

Met welke voorspelers gaat de kersverse trainer van STVV aan het nieuwe seizoen beginnen? Meer dan waarschijnlijk met een rist aankopen waarvan we hopen dat die gaankomen. Want na het vertrek van Yohan Boli al naar Qatar lijkt zijn collega ion de aanval Yuma Suzuki eveneens de weg naar het Midden-Oosten gevonden te hebben. Er liep een bod van drie miljoen euro binnen in Sint-Truiden. Een bedrag dat STVV in coronatijden allicht niet koud laat. Pas de volgende dagen zal duidelijk worden of het effectief tot een transfer komt. De kans is alleszins reëel en het hangt voornamelijk van Suzuki zelf af.

Het had nauw gestoken of STVV had helemaal geen plezier gehad aan Suzuki, want na zijn komst in de zomer werd hij verteerd door heimwee naar sake en sushi. Uiteindelijk, met 25 matchen en 7 doelpunten op zijn rekening was het al bij al niet zo slecht. Maar de drie miljoen die hij zou opbrengen doen veel goeie dingen in het niets verdwijnen. Want voetbal lijkt steeds meer op big business. En of die leegloop of uitverkoop een gunstig effect heeft op de verkoop van abonnementen is ook zeer de vraag. Want die komen om een ploeg te kijken, en zeker niet naar de vette bankrekening van DMM.

強化が急務です!