Donderdag 24 oktober 2019 had de actiegroep 3440 genoeg is genoeg opgeroepen om een mensenketting tegen de komst van het asielcentrum in Zoutleeuw te willen maken op zondag 27 oktober. Dit evenement werd gretig gedeeld via sociale media, ook is er door dezelfde actiegroep een verzoekschrift bij de raad van state ingediend om de beslissing te herroepen. Op de uitspraak hiervan moet men wachten, maar men weigert bij de pakken te blijven zitten. Vandaag verzamelde er een 70-tal bewoners alsook sympathisanten zich aan de steenweg te Dormaal om deel te nemen aan deze actie.
Eerst hebben ze plaatsgenomen langs de steenweg met pamfletten en vlaggen, vervolgens zijn ze te pad gegaan met als eerste stop het huis van de plaatselijke burgervader Herbots. Helaas was deze niet thuis en besloot men de tocht verder te zetten naar het toekomstig asielcentrum en ook hier de actie af te sluiten.
Dit zal zeker niet de laatste actie van deze groep zijn. Via de Facebook pagina 3440 genoeg is genoeg kan u deze volgen.