Leerlingen KCST zijn niet wild van de Weg Vooruit

Algemeen

Op 9 mei organiseerde KCST Sint-Truiden naar goede gewoonte een schooldebat met de top van de Truiense politiek. Onder andere burgemeester Veerle Heeren, schepen Pascal Vossius en oppositielid Jelle Engelbosch waren aanwezig. Opvallend was de aanwezigheid van Jens Royakkes. Deze 22-jarige student politieke wetenschappen verdedigde de Groene visie voor de toekomst van Sint-Truiden.

De leerlingen van KCST legde de debaters het vuur aan de schenen met kritische vragen over het asielcentrum, mobiliteit, jeugdbeleid maar ook over de werken en gemeentelijke schuld die in deze legislatuur is opgebouwd.
Burgemeester Veerle Heeren probeerde via een technische uitleg over leningen de leerlingen te overtuigen van een daling van de gemeentelijke schuld en de kostprijs van de werken te minimaliseren. Dat de Grote Markt uiteindelijk meer dan 6 miljoen euro (inclusief schadeclaim aan de aannemer) heeft gekost en de schuld per inwoner sinds het aantreden van de CD&V en Open VLD meerderheid is verdrievoudigd, liet ze aan de sp.a vertegenwoordiging over om te melden.

Fractieleider N-VA en Vlaams Parlementslid Jelle Engelbosch stelde zich opvallend links op. Met aandacht voor de stadsschulden en een oproep om het bestuur weer te focussen op de Truienaar. Had hij zich laten inspireren door de Truiense sp.a afdeling? Hun slogan ‘Na de Stenen nu de Mensen,’ nam hij toevalligerwijs verschillende keren letterlijk in de mond.
Ondanks een paar uitschuivers waarin hij de drugsproblematiek in Sint-Truiden koppelde aan de stijgende armoede in de gemeente en de aanwezigheid van het psychiatrisch zorgcentrum de Aster, haalde hij een monsterscore van 40,10%
De huidige meerderheidspartijen, CD&V en Open VLD, hadden minder verbinding met het jonge publiek. Waar zij voor het debat beiden ruim boven de 20% scoorden, daalden ze naar 11%. Sp.a verdubbelde zijn score naar een 10%.

De Truiense jeugd kon de weg vooruit duidelijk niet smaken. Benieuwd of dit een voorbode is voor de resultaten in oktober.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: