Let’s Go Urban is in 2009 opgericht met één duidelijke missie: het beste in jongeren naar boven halen.  In ’t stad – Antwerpen – zijn er door de vzw Let’s Go Urban van ex-Open-Vld parlementslid en oprchtster El Kaouakibi meer dan 350.000 euro versluisd waardoor dit geld niet terecht is gekomen bij de organisatie en dus ook niet bij de doelgroep waar de subsidies voor voorzien waren.

In de media wordt enkel gesproken van de wandaden van Sihame el Kaoukakibi en het financiële maar wat zal er gebeuren met alles wat achter deze organisatie zit?

De Let’s Go Urban Academy voorziet een afterschool program voor urban youth vanaf 6 jaar met de focus op tieners en jongvolwassenen tot 30 jaar met diverse achtergronden.  De LGU Academy doet alles om jongeren te empoweren zodat zij hun eigen, unieke talenten en persoonlijkheden kunnen ontwikkelen.  Zo zijn er de Urban Dance, Urban Music, Urban Media, Urban Sports, Urban Dreamers en Digitize & Content Wolves in het leven geroepen.

Indien je subsidies als vereniging van de stad Sint-Truiden ontvangt, dan dient dit om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je moet dan ook voldoen aan bepaalde voorwaarden of je subsidie kan ingehouden of (gedeeltelijk) teruggevorderd worden. Door jaarlijkse indiening kan je bepaalde subsidies ontvangen. Maar moet dit jaarlijks? Is het niet voldoende voor de oprichting of een nieuw project … Ga je plots meerdere vzw’s oprichten om meer subsidies te kunnen incasseren?

De subsidies worden door het geval Let’s Go Urban in vraag gesteld, maar zijn toch noodzakelijk voor vele organisaties om een doorstart te krijgen, iets innovatiefs op de markt te brengen, een bepaald doel of idee een toekomst te geven… Het ergste is echter dat al deze jongeren in het Antwerpse in de kou gezet worden.

Heeft de stad Antwerpen hier tekort geschoten? Moeten de subsidies herbekeken worden? Moeten we de subsidies afschaffen? Moeten er meer controles uitgevoerd worden? Zijn er noodplannen indien bepaalde dingen foutlopen … Wie lost het probleem op – De rechtbank?  Wie wordt de dupe? De stad die opnieuw op zoek moet naar alternatieven en dus dubbel moet financieren met het geld van de burger? Wat vinden jullie?