Maes had een rijkgevulde carrière als doelman bij onder meer Lommel SK, RSC Anderlecht, Beveren en Standard Luik. Na zijn actieve spelerscarrière stapte hij in het trainersvak.

Eerst bij Verbroedering Meerhout in Vierde Klasse waarna hij overstapte naar Verbroedering Geel. Na zijn periode bij Geel stapte hij in het seizoen 2006-2007 over naar KV Mechelen, dat toen in tweede klasse uitkwam. In zijn eerste jaar bij Mechelen promoveerde hij meteen naar de Jupiler Pro League. In 2009 bereikte hij met KV Mechelen de finale van de Beker van België. Na vier jaar bij Mechelen tekende hij een contract bij KSC Lokeren. Bij Lokeren won hij twee keer de Beker van België. De eerste keer in 2012. Dat was ook het jaar dat hij de Trofee Raymond Goethals en de Guy Thys Award in ontvangst mocht nemen. Twee seizoenen later stond Maes opnieuw in de finale met Lokeren. Lokeren kwam weer als winnaar uit de bus. Peter Maes mocht in dat seizoen ook de award van Trainer van het Jaar in ontvangst nemen.
Na vijf jaar bij Lokeren maakte hij de overstap naar KRC Genk. Later stond hij weer een seizoen aan het roer bij Lokeren en een seizoen bij Lommel SK.

Nu neemt hij het roer bij STVV over van Kevin Muscat. Wie de rollen van T2 en physical coach zullen opnemen wordt later bekend gemaakt. Peter Maes zal vanaf vandaag de trainingen leiden. STVV heet Peter Maes van harte welkom op Stayen!

(website STVV)