Verwelkom jij binnenkort gezinnen met jonge kinderen die bij Kind en Gezin langskomen in een consultatiebureau? Wil je graag het vriendelijke gezicht zijn om ouders, baby’s en peuters een warm welkom te geven?

Tot de leeftijd van 30 maanden komen ouders met hun kind een tiental keer op consultatie bij Kind en Gezin. Tijdens die consulten in het consultatiebureau hebben ze een afspraak met de verpleegkundige of arts. Ze laten hun kindje meten en wegen, de groei en ontwikkeling wordt opgevolgd, er wordt een gehoor- en oogtest gedaan en hun baby of peuter krijgt de nodige vaccinaties. Jij zorgt als vrijwilliger voor het onthaal, het vlotte verloop van alle afspraken en meet en weegt.

Kind en Gezin neemt in de consultatiebureaus een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als vrijwilliger kijk je erop toe dat de richtlijnen voor hygiëne en social distancing gerespecteerd worden:

  • Je let erop dat ouders een mondmasker dragen.
  • Je houdt mee in de gaten dat er maximum één ouder per kind meekomt.
  • Je zorgt mee voor een vlotte doorstroom.
  • Je reinigt tussendoor de weegschaal, meetbak, het verzorgingskussen, deurklinken …

Goed om weten: de organisatoren van de consultatiebureaus krijgen een erkenning van Opgroeien, het agentschap waartoe Kind en Gezin behoort. De organisatoren verzorgen de vrijwilligerswerking in de consultatiebureaus. Kind en Gezin biedt zijn dienstverlening aan tijdens consulten in die consultatiebureaus.

Wie zoeken ze?

  • Je behoort niet tot een risicogroep voor het coronavirusEr is geen algemene leeftijdsgrensJe persoonlijke gezondheid is bepalend, net als het risicogehalte van een activiteit.
  • Je kan je af en toe een paar uur vrijmaken – in de voormiddag, namiddag of avond – om een handje te helpen.

Tijd en heel veel “goesting” om mee te draaien in een consultatiebureau in je buurt? Sint Truiden, Bevingen, Borgloon, Tongeren, Riemst, en Bilzen horen graag op welke momenten en plekken jij zou willen aansluiten! In de bijlage vind je meer info en een aanmeldprocedure! Tot snel!  haspengouw@kindengezin.be