Loyaal Lokaal! Stad Sint-Truiden doet warme oproep om lokale economie te steunen.

Algemeen

 
De overheid onderneemt verschillende acties om de door corona getroffen sectoren te helpen. Eén van deze acties is de lancering van consumptiecheques, een nieuw betaalmiddel dat moet leiden tot extra inkomsten voor lokale handelaars en horeca. De stad Sint-Truiden geeft haar werknemers dit najaar eenmalig zulke consumptiecheques en roept op om deze lokaal te spenderen met de slogan ‘Loyaal Lokaal’.

De overheid biedt werkgevers de kans om de koopkracht van hun werknemers te vergroten door middel van consumptiecheques. De stad Sint-Truiden schenkt haar medewerkers eenmalig zulke consumptiecheques en roept op om deze maximaal te spenderen bij de lokale horeca en handelaars.

“De lokale economie kent de voorbije maanden een moeilijke en onzekere tijd door de coronacrisis. De horeca wordt nu voor de tweede keer geconfronteerd met een verplichte tijdelijke sluiting. Als stadsbestuur nemen we verschillende initiatieven om de ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Met de uitreiking van deze consumptiecheques willen we hen een steuntje in de rug geven”, zegt schepen van Lokale economie Jo François.

“De consumptiecheques bieden onze stadsmedewerkers extra koopkracht om lokaal te spenderen. We roepen hen op om bij plaatselijke handelaars te winkelen en om, wanneer de horeca de deuren opnieuw mag openen, lokaal te genieten van een lekker gerecht of een verwarmend drankje. De cheques kunnen ook gebruikt worden in de horecazaken die tijdens deze periode afhaalgerechten aanbieden. De deelnemende handelaars en horecazaken zullen duidelijk kenbaar worden gemaakt zodat ook werknemers van andere bedrijven die consumptiecheques ontvangen, hun weg vinden naar onze Truiense ondernemers,” vult schepen van Middenstand, Handel en Personeel Jos Pierard aan.

“We willen niet alleen onze medewerkers maar iedereen aansporen om plaatselijk te winkelen en de lokale horeca zoveel mogelijk te steunen. Sint-Truiden heeft een uitgebreid aanbod van handel- en horecazaken die hun klanten met open armen ontvangen. Ze doen elke dag opnieuw inspanningen om een coronaveilig en aangenaam winkelbezoek mogelijk te maken en horeca-uitbaters proberen op allerlei creatieve manieren het hoofd boven water te houden. Laten we hen dan ook maximaal ondersteunen en lokaal winkelen en genieten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
“Huis Nagels 1892 vzw” presenteert boek over de H. Trudo

TRUDO, een Compilatie van historische persartikelen over de stad Sint-Truiden en haar stichter Sint-Trudo (1873-1977) is een boek over de stad en haar stichter, een uitgave van “Huis Nagels 1892 vzw” Ter gelegenheid van de Trudofeesten anno 2019 bracht Huis Nagels 1892 vzw een boek uit met een selectie aan …

Algemeen
Brouwerij van Alken-Maes zevenmaal in de prijzen

Alken-Maas kreeg deze week 7 medailles voor Affligem en Mort Subite op European Beer Challenge.  De bieren van de brouwerijen Affligem en Mort Subite, onderdeel van Alken-Maes, blijven hoge ogen gooien op de internationale biercompetities. Niet minder dan 7 medailles kapen ze weg waarvan 5 keer dubbel goud, de hoogste …

Algemeen
“Belangrijke aankopen mogen nu wél met twee”

Wie een dure aankoop doet, hoeft niet langer helemaal alleen te gaan winkelen. Denk aan de aanschaf van een keuken, nieuwe badkamer of gezinswagen. Al leidt de nieuwe regel meteen tot discussie: wat is een dure aankoop en wat niet? Daarover bestaat geen lijst. Nu alle winkels sinds dinsdagochtend weer …

%d bloggers liken dit: