Nu  de stabiliteit ter hoogte van Brustempoort opnieuw kan worden gegarandeerd, wordt de Luikerstraat vanaf zaterdag 5 maart, 15u tijdelijk weer opengesteld voor autoverkeer.

Op 20 januari werd aan het begin van de Luikerstraat een breuk in de waterleiding vastgesteld. De waterinsijpeling veroorzaakte een grondverzakking en barsten in een van de ondergrondse gangen van de Brustempoort. Uit veiligheidsoverwegingen bleef de straat tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer totdat de nodige herstellingswerken konden worden uitgevoerd. In de ondergrondse gang van Brustempoort zijn ondertussen in opdracht van het lokaal bestuur schoringswerken uitgevoerd. De verzakking werd vorige week tijdelijk gedicht met zand en rijplaten

Let wel: de straat blijft afgesloten voor zwaar verkeer.  De route voor het zwaar verkeer, in het centrum beperkt tot 10m, met een bestemming in de Luikerstraat zal daarom tijdelijk verlopen via de N80 naar de Zepperenweg, Tichelrijstraat, Nieuwpoort en de Schepen Dejonghstraat, die na de officiële opening op vrijdagavond 4 maart opnieuw toegankelijk is voor het verkeer.

Op dinsdag 1 maart stelde de rechtbank een deskundige aan die zo snel mogelijk een expertise zal uitvoeren. Op basis van de vaststellingen wordt vervolgens bepaald welke de vervolgstappen zijn en of de werf al dan niet kan worden vrijgegeven. Voor het uitvoeren van de expertise zal de verzakking opnieuw worden blootgelegd.