Hij is helrood, Jonagold-achtig maar iets zuriger en ziet er verleidelijk uit, de Red Prince. Mac Queen Fruit zou deze appel graag in de Belgische warenhuizen introduceren, maar niet als Red Prince, maar de Rode prins, de kroonprins van Haspengouw.

Een volledige helrode appel, minder zoet dan Jonagold heeft een Vlaamse naam gekregen: de Rode Prins. Hiermee wil Jeroen Geladé van Mac Queen Fruit het land veroveren en deze rode Haspengouwse kroonprins in de markt zetten.

De Red Prince is een vrij ras, dus geen conceptappel. “Maar wij brengen hem op de markt onder een nieuw label, ook al omdat hij niet zo prominent aanwezig is op de Belgische markt. Daar willen we via de marketing iets aan doen. Daarom brengen we deze Rode Prins in een eigen verpakking, een handige sixpack, door ons ontworpen en geproduceerd uit gerecycleerd karton. Dus niet alleen milieuvriendelijk geteeld, ook nog milieuvriendelijk verpakt”, aldus Jeroen Geladé uit Zepperen.

Deze Kroonprins van Haspengouw komt dus uit Zepperen, een echte Truienaar dus. Als je de Rode Prins ziet liggen, probeer hem dan eens. Kweek lokaal, koop lokaal en eet lokaal.