mc2

Geen zitplaatsen binnen, dat kan en mag niet van corona, maar wel een dubbele drive-in, daarmee hoopt David Cleynhens, de zaakvoerder van de McDo de toevloed van McDonaldsliefhebbers morgen op te vangen. Want vanaf 10.00 uur staan er bijna 100 mensen klaar om de massa op te vangen en te bedienen.

Het wordt een opening zonder toeters of bellen, sober zoals het in deze tijden past. Maar hij gaat open, de eerste McDonalds in Sint-Truiden en verre omgeving. Haspengouw heeft er lang moeten op wachten, maar morgen vanaf 10.00 uur vind je er ook een Truiense Big Mac Cheeseburger, Royalmc6 Cheese, Royan Crispy Bacon en nog zoveel meer. Of af te halen!

David Cleynhens: “Om de afhaalmogelijkheden optimaal te gebruiken, hebben we een lus rond het restaurant gemaakt met een dubbel afhaalpunt. Op die manier rekenen we erop dat we 100 tot 120 auto’s per uur kunnen afhandelen. Ik verwacht ook veel volk, want dit is nagelnieuw in Sint-Truiden en omgeving: in de buurt is er niks vergelijkbaars. Om alles in goede banen te laten lopen heb ik 36 personen vast personeel en 60 jobstudenten ingezet.”

mc3De nieuwe McDonalds ligt dicht bij het kruispunt van de expresweg met de Tongersesteenweg, met nogal wat winkels en andere zaken in de onmiddellijke buurt. “Daarvan ben ik me bewust”, zegt David Cleynhens, “maar we willen op dit drukke punt het verkeer ook niet te hard verstoren. Daarom heb ik de aanpak ervan met de politie doorgesproken.”

mc5Voor de opening van de McDonalds zijn er geen speciale acties gepland. Maar de klanten kunnen via een speciale app die nationaal aangemaakt is punten sparen met hun telefoon en op die manier flinke kortingen krijgen.

“Met onze app krijg je de beste deals en spaar je punten die je kan inwisselen voor gratis producten! Bovendien zijn er regelmatig toffe extra’s, enkel voor onze appgebruikers”, besluit David Cleynhens.