Sedert 2017 is op de website www.tongeren.be/thuisloket het Thuisloket actief. Via het Thuisloket vraagt u niet alleen snel en makkelijk online attesten, uittreksels of afschriften aan maar kunt u ook zonder enige verplaatsing eenvoudig meldingen, aanvragen of inschrijvingen doen.

Patrick Dewael, burgemeester: “Alle producten uit de diverse sectoren zijn nu gecentraliseerd in het Thuisloket. Uiteraard bent u  nog steeds welkom in het Praetorium. We werken momenteel enkel nog op afspraak. Maar best kijkt u toch eerst eens even  online of het niet via het Thuisloket kan afgehandeld worden. Zo vermijdt u onnodige verplaatsingen. Met het Thuisloket kunnen we een goede digitale dienstverlening aanbieden. Handig, zeker in deze tijden.”

Het Thuisloket via de website www.tongeren.be/thuisloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 open. De meeste documenten zijn vrij te raadplegen. Voor persoonlijke documenten moet u  inloggen met een kaartlezer en uw eID-kaart.

Momenteel staan er 68 producten in het Thuisloket uit verschillende sectoren. Benieuwd wat u zoal in het Thuisloket kunt terugvinden?

– aanvragen zoals een adreswijziging, attesten, boodschappendienst, inname openbaar domein, parkeerkaarten,…
– afspraken online inboeken in het administratief centrum Praeotrium en bij de politie
– tijdssloten reserveren in het Gallo-Romeins Museum en het Teseum
– inschrijven voor de buitenschoolse opvang, buurtpreventie, digitale nieuwsbrief, volkstuintjes, speelpleinwerking…
– melden van defecte straatverlichting, fietsdiefstal, …
– tickets De Velinx, zwembad Plinius,…