De dalende trend van de coronacijfers is gestopt: zowat alle cijfers gingen fors de hoogte in, het bewijs dat één zwaluw de lente nog niet maakt, ook niet in corona-land.

De voorbije 24 uur vielen er 13 coronadoden te betreuren in ons land. Dat maakte Sciensano woensdagochtend bekend. Dat zijn er 9 meer dan dinsdag. Er werden ook meer nieuwe besmettingen genoteerd: 89 tegenover de 55 van dinsdag. Ook het aantal ziekenhuisopnames (24) is weer gestegen. Zo komt er een einde aan de dalende trend van de cijfers van de voorbije dagen.

Goed nieuws is dan weer dat 57 mensen het ziekenhuis hebben mogen verlaten. Er liggen nu nog 371 patiënten in het ziekenhuis, ofwel 24 minder dan gisteren. 67 patiënten liggen nog op intensieve zorgen en daarvan moeten er 31 beademd worden.

Van de 89 bevestigde besmettingen werden er 42 in Vlaanderen genoteerd, 42 in Wallonië en 5 in Brussel. De meeste doden vielen in Vlaanderen (10), gevolgd door Wallonië (2) en Brussel (1). Opmerkelijk: terwijl de voorbije dagen de meeste doden in de ziekenhuizen vielen, was dat nu het geval in de woonzorgcentra (3-10).

Er vielen in totaal nu al 9.675 coronadoden in ons land. Het totaal aantal besmettingen staat op 60.244 en het aantal ziekenhuisopnames op 17.663. Er werden al meer dan 1 miljoen tests afgenomen.