Meer doden, meer besmettingen en meer ziekenhuisopnames

Algemeen

De dalende trend van de coronacijfers is gestopt: zowat alle cijfers gingen fors de hoogte in, het bewijs dat één zwaluw de lente nog niet maakt, ook niet in corona-land.

De voorbije 24 uur vielen er 13 coronadoden te betreuren in ons land. Dat maakte Sciensano woensdagochtend bekend. Dat zijn er 9 meer dan dinsdag. Er werden ook meer nieuwe besmettingen genoteerd: 89 tegenover de 55 van dinsdag. Ook het aantal ziekenhuisopnames (24) is weer gestegen. Zo komt er een einde aan de dalende trend van de cijfers van de voorbije dagen.

Goed nieuws is dan weer dat 57 mensen het ziekenhuis hebben mogen verlaten. Er liggen nu nog 371 patiënten in het ziekenhuis, ofwel 24 minder dan gisteren. 67 patiënten liggen nog op intensieve zorgen en daarvan moeten er 31 beademd worden.

Van de 89 bevestigde besmettingen werden er 42 in Vlaanderen genoteerd, 42 in Wallonië en 5 in Brussel. De meeste doden vielen in Vlaanderen (10), gevolgd door Wallonië (2) en Brussel (1). Opmerkelijk: terwijl de voorbije dagen de meeste doden in de ziekenhuizen vielen, was dat nu het geval in de woonzorgcentra (3-10).

Er vielen in totaal nu al 9.675 coronadoden in ons land. Het totaal aantal besmettingen staat op 60.244 en het aantal ziekenhuisopnames op 17.663. Er werden al meer dan 1 miljoen tests afgenomen.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: