Minder coronagevallen in Limburg hoe kan dat?

Algemeen

In Limburg zijn er tot op vandaag 6.549 bevestigde gevallen geteld sinds de uitbraak van de epidemie. Vreemd genoeg zijn dat er 27 minder dan gisteren. Dat is het gevolg van een correctie van de cijfers.

“Er is inderdaad een aanpassing gebeurd in de cijfers van verschillende Limburgse steden en gemeenten, voornamelijk voor gevallen 8 en 10 juni”, vernemen we het bij Sciensano. “Meestal gaat het over dubbeltellingen die nu gecorrigeerd zijn. Of de uitslagen van serologische testen die erin geslopen zijn.” Dat zijn testen die aantonen of iemand antilichamen tegen Covid-19 in zijn bloed heeften die verschillende van de testen die gebruikt worden om te kijken of iemand covidpositief is.

Wel zeker is dat de afgelopen 7 dagen er in Limburg 63 nieuwe besmettingen werden gemeld. De dalende trend zet zich dus ook in onze provincie verder. De gemeenten met de meeste besmettingen voor deze periode zijn Houthalen-Helchteren (11), Genk (9), Heusden-Zolder en Gingelom (4). Verder volgen Bilzen, Hamont-Achel, Maasmechelen, Peer en Sint-Truiden (3), Alken, Lommel, Oudsbergen en Tongeren (2). Slechts één geval werd de afgelopen 7 dagen gemeld in As, Beringen, Bocholt, Borgloon, Diepenbeek, Dilsen-Stokkem, Heers, Herk-de-Stad, Hoeselt, Lanaken, Pelt en Zonhoven.

Gingelom heeft met 48 de hoogste incidentie (aantal gevallen in verhouding tot inwoners de afgelopen 7 dagen). Die ligt ver boven de drempelwaarde van 20, maar in gemeenten met weinig inwoners kan een klein aantal besmettingen al een vertekend beeld geven. “Het gaat om vier gevallen in een woonzorgcentrum. De besmetting zit in één cluster, er is dus geen verspreiding van het virus aan de gang”, legt burgemeester Patrick Lismont uit.

Van onze buurgemeenten zijn Nieuwerkerken en Wellen zonder bijkomende gevallen. Volgens de meest recente cijfers van Sciensano liggen er in Limburg op dit moment nog 29 covidpatiënten (waaronder 8 bewoners uit rusthuizen) in het ziekenhuis. Vier van hen verblijven op intensieve zorgen en drie moeten nog beademd worden.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

%d bloggers liken dit: