De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg, zeg maar de brandweer van Sint-Truiden, werd vrijdag opgeroepen om een kat te evacueren. De poes zat boven op de nok van een dak van een huis in de Steenkuilstraat in Sint-Truiden. De brandweerlui moesten zelfs een ladderwagen gebruiken om tot bij het dier te geraken.

“Het beestje kon geen kant meer uit en liet zich dan ook gewillig in het net vangen. Eens opgesloten in het net ging opgeschrikte dier nog stevig tekeer. Nog maar pas op de grond schoot ze als een pijl weg,” vertelt de brandweerman die de klus klaarde.

Voor de bewoonster van het betrokken huis is het nog steeds en raadsel hoe de kat op het dak kon klimmen. “Mijn buurvrouw kwam mij melden dat er een kat op ons dak zat. Ze moet in elk geval grote kattensprongen gemaakt hebben om van bij de buren tot bij ons te raken. En omdat ze in grote snelheid de vrijheid koos, is het ons nog niet gelukt te achterhalen van wie de poes was”, besluit Marcella.

Het zal waarschijnlijk een poes met grote haast geweest zijn. Maar ook daarvoor staan onze brandweermannen ter beschikking. Hopelijk brengt de poes u niet op verkeerde ideeën en wil u zich ook eens laten “redden”…