Minder dan 900 in ziekenhuis

Algemeen

Op vrijdag 29 mei werden 125 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 77 in Vlaanderen, 34 in Wallonië en 14 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 0 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 58 186.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 890 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 29 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 173 patiënten, dat is een verdere daling met 14 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 769 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 87 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 453 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 23 in de voorbije 24 uur. Van die 23 overleden 13 mensen in het ziekenhuis en 8 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 453 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,6% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

%d bloggers liken dit: