De koks van de Landelijke Gilde van Zepperen leren al 35 jaar koken. Kwatongen zouden kunnen beweren dat het erg lang duurt voor ze de kookkunst onder de knie hebben, maar ze doen het waarschijnlijk meer voor het plezier en de vriendschap om elke week op een dinsdagavond samen te kokkerellen.
En hoogstwaarschijnlijk is het feit dat ze zelf ook opeten wat ze koken een drijfveer om het zo lang vol te houden. Hun kooksessies worden steevast afgesloten met een feestmenu, dat ze aan hun vrouwen (en mannen) presenteren ter gelegenheid van Valentijn, en ook een beetje ter compensatie omdat ze toch zes weken elke dinsdagavond alleen naar Thuis moesten kijken.
Gedurende die 35 jaar kookten de Zepperse mannen elke keer in de parochiezaal, eerst primitief uitgerust maar stelselmatig verbeterd. Maar nu nemen ze afscheid van de vertrouwde “Drie Gezusters” om vanaf volgende keer te leren koken in de Veva, het gloednieuwe ontmoetingscentrum aan de Eynestraat. Daar hebben ze een grote moderne keuken ter beschikking en zelfs een apparaat om het ambetantste werk voor hen op te knappen: de afwas!