In Hal P startte gisteren een reeks uitzonderlijke ontmoetingen, georganiseerd door de bibliotheek. Dit nieuwe concept dat Bib Talks heet, focust op gesprekken over actuele onderwerpen die (jong)volwassenen boeien. Dit alles in een intieme sfeer, inclusief hapje en drankje.

Leo Bormans, onder meer bekend door zijn boeken als ‘The world book of happiness’ en ‘The world book of Hope’ beet de spits af. Hij bracht samen met Qadir Nadery het verhaal over diens vlucht uit Afghanistan. Via vele omzwervingen en een gevaarlijke route komt Qadir in 2015 in België aan. Hij ontmoet Leo Bormans toevallig wanneer er in diens dorp een vluchtelingenkamp opengaat.  Er ontstaat een bijzondere vriendschap die uiteindelijk ook een indrukwekkend boek oplevert over de jeugd van Qadir, zijn vlucht en de confrontatie met het westen. ‘De knikkers van Qadir’ is een waargebeurd verhaal dat naar de keel grijpt. Geïnteresseerden kunnen het boek terugvinden in de collectie van de bibliotheek.

Patrick Dewael, burgmeester: “Naast onze gewone lezingenreeks voor volwassenen, is het de bedoeling om met dit nieuwe initiatief een publiek van jongvolwassenen aan te spreken tussen 16 en 26 jaar. We doen dit niet alleen door te focussen op jonge, actuele thema’s maar ook door echt het interactieve aspect erin te brengen en een dialoog op gang te brengen. We rekenen op een jong publiek maar uiteraard zijn alle leeftijden welkom.”

An Christiaens, schepen van Cultuur: “Op onze volgende BIBTALK op 24 februari 2022 in de bibliotheek hebben we het over alternatief wonen. Denk hierbij aan tiny houses, kangoeroewonen, co-housing,… We gaan dan in gesprek met ‘ervaringsdeskundigen’ alsook met mensen die de wetgeving ter zake kennen.”

Een BIBTALK bijwonen kost 5 euro (hapje en drankje inbegrepen).

Mensen die graag een boeiend verhaal willen delen, mogen altijd contact opnemen met medewerkers van de bib.