Een uur rennen in het stadspark voor het goede doel, en dat ligt ook in  Sint-Truiden, namelijk de Kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis, dat is de bedoeling van de Estafette Challenge 2022 op zaterdag 5 februari 2022 om 15.00 uur

Op 5 februari 2022 organiseren de Speelhofrunners de 6e editie van hun Estafetteloop. Het zal waarschijnlijk op een andere manier moeten dan ze gewend zijn, maar ze proberen er alles aan te doen om toch de Estafettechallenge terug op te starten! De bedoeling van de estafette is om per koppel een uur lang te lopen, afwisselend met je partner een vast traject van een kilometer af te leggen en telkens in estafettevorm je stokje door te geven aan je partner.
Na een uur wordt een klassement opgemaakt per geslachts- en leeftijdscategorie. Iedereen kan per koppel deelnemen, dubbel dames, dubbel heren of dubbel gemengd. Er is geen leeftijdsgrens en er 12 wedstrijdcategorieën (+jeugd) volgens de leeftijdssom duo’s dames, heren en gemengd: -70, +70, +90, +110. De inschrijvingen voor de ploegen kan nu reeds beginnen.

Ecologisch sporten
Speelhofrunners zijn zich ook terdege bewust van de negatieve impact van sportevenementen op het milieu. Hoewel atletiek er prat op mag gaan een sport te zijn met een relatief geringe ecologische voetafdruk, mogen we nooit voorbijgaan aan de gevolgen van een evenement, hoe klein die ook zouden zijn.
Wij stellen voldoende water ter beschikking. Maar wij zouden het op prijs stellen dat iedere deelnemer beroep zou doen op zijn eigen recipiënt om uit te drinken (drinkbus, beker, …) dat zo veel als nodig kan worden gevuld met proper leidingwater, zuiverder dan flessenwater.

Het goede doel?
Een kind hoort niet in een ziekenhuis terecht te komen. Een kind is op de wereld gekomen om te leren, te spelen, te lopen, te springen, in bomen te kruipen, kattekwaad uit te steken en zoveel meer. Een kind werkt steeds op emoties: het maakt je de ene keer zielsgelukkig, de andere keer razend kwaad, maar als je een kind bekijkt, kan je alleen maar blij zijn met de meerwaarde dat het je leven schenkt. Daarom brengt ook het beeld van een kind in het ziekenhuis zoveel emoties teweeg. Het kan een arm of been breken, het kan een zware infectie hebben of nog erger, het kan getroffen door die vreselijke aandoening met de naam die we niet graag uitspreken.
Zowel voor het kind zelf, als voor zijn entourage zijn dit erg moeilijke momenten. Maar zovelen onder ons worden er ongewild mee geconfronteerd. En als je kind dan toch in die situatie terechtkomt, kunnen we niet meer doen dan de situatie zo leuk maken als enigszins mogelijk is.
Daarom engageren wij ons om de opbrengst van onze estafette, hoe groot of klein ook, te schenken aan de Kinderafdeling van ons plaatselijk ziekenhuis Sint-Trudo. Zodat ze dat tikkeltje extra budget voor het aankopen van enkele spelletjes, enkele kleurboekjes of wat dan ook dat een droevig kind een beetje blijer kan maken. Hopelijk helpen jullie allen mee om dit leed een beetje te kunnen verzachten.

Hier vind je alle info! Estafetteloop Stadspark 2022 tvv Kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis