De politie van Borgloon meldt ons een aantal feiten.

Sinds 24/10/2020 werden er in onze politiezone 36 overtredingen vastgesteld tegen de coronamaatregelen. Het vaakst werd gezondigd tegen het samenscholingsverbod, het verplaatsingsverbod en het mondmasker. Als we met zijn allen de regels goed opvolgen, kan het normale leven hopelijk snel terug op gang komen.

Op 30 oktober werden twee huiszoekingen uitgevoerd in Hoepertingen. Die dag werd één verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren, die de persoon liet aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Nu is er ook tweede verdachte, een 26-jarige inwoner uit Luik, aangehouden in het kader van een onderzoek naar drugshandel door PZ kanton Borgloon.

Vanaf dinsdag 08/12/20 zijn er herstellingswerken gepland op de Snoek- en Klameerstraat in Alken. De werken gebeuren in 3 fases, met telkens een andere verkeerssituatie. Omleidingswegen worden voorzien. De tekstkarren worden tijdig geplaatst om passanten te verwittigen.

Onbekende(n) braken gisteren een deur open en doorzochten een woonst aan Graethempoort in Borgloon. Ze gingen aan de haal met een som geld en juwelen.