Gisteren startten de avonden de eerste avonden Kõzjei in de kottei. Overdreven volk was er niet, maar die er waren amuseerden zich.

Noch in Zepperen, noch in Brustem zag het zwart van het volk, maar wat niet is kan nog komen. Met “Kõzjei in de kottei” probeert de Sint-Truidense evenementendienst te zorgen voor ontspanning, animatie en kinderplezier voor diegenen die het veilige binnenland verkiezen als vakantie boven het gevaarlijke Catalonië. Een overrompeling was het niet, en misschien waren daar gisterenavond wel redenen voor. Op de eerste plaats “schrijft de Truienaar zich niet graag in”.

“Maar dat had te maken met de beperking van de nationale overheid om niet meer dan 200 mensen samen te brengen. Ondertussen is dat uitgebreid tot 400 en is reserveren overbodig geworden”, horen we bij de evenementendienst.” Bovendien was het gisterenavond eerder zuur weer, nooit bevorderlijk voor een buitenactiviteit. En tenslotte is het initiatief nog maar pas begonnen, het moet nog groeien en meer bekendheid krijgen bij de mensen.

Laat dus de kans niet meer voorbijgaan in Zepperen en Brustem. Deze avond nog stopt de karavaan om 17.00 uur in Het Blavierke en aan de Veva in Zepperen en op de parking van Sint-Laurentius in Brustem.

Reserveren moet niet meer, wel je eigen stoeltje meebrengen, als je echt zeker wil zijn van een zitplaats. We geven u nog graag de programma’s van de drie plaatsen mee.