Nutswerken Schepen Dejonghstraat en Houtmarkt

Algemeen

In het kader van de herinrichting van de Schepen Dejonghstraat en de Houtmarkt start Fluvius op maandag 8 juni met de nutswerkzaamheden. De nutswerkzaamheden omvatten het vernieuwen/verplaatsen van alle nutsleidingen en maximaal verwijderen van de oude leidingen. Dit omvat werken aan gas, elektriciteit, teledistributie, water en glasvezel.

De nutswerkzaamheden verlopen grofweg in volgende (deel)fases. Er wordt gewerkt vanaf de Luikerstraat richting Houtmarkt:

 • FASE 1: Nutswerkzaamheden Schepen Dejonghstraat, wegvak vanaf kruispunt Luikerstraat t.e.m. kruispunt Ridderstraat/Ber Joeckpad:
  fase 1a: zijde even huisnummers
  fase 1b: zijde oneven huisnummers
 • FASE 2: Nutswerkzaamheden Schepen Dejonghstraat, wegvak vanaf kruispunt kruispunt Ridderstraat/Ber Joeckpad tot Houtmarkt, en Houtmarkt
  fase 2a: 
  zijde even huisnummers
  fase 2b: zijde oneven huisnummers
  fase 2c: Houtmarkt

Timing van de nutswerkzaamheden
Volgende globale timing werd uitgezet voor het uitvoeren van de nutswerkzaamheden:

 • 8 juni – 1 sept 2020: Schepen Dejonghstraat fase 1a EVEN zijde
 • 1 sept 2020 – 22 okt. 2020: Schepen Dejonghstraat fase 1b ONEVEN zijde
 • 22 okt. 2020 – 18 dec. 2020: Schepen Dejonghstraat fase 2a EVEN zijde
 • 4 jan. 2021 – 12 feb. 2021: Schepen Dejonghstraat fase 2b ONEVEN zijde
 • 12 feb. 2021 – 15 mrt 2021: Houtmarkt fase 2c

Na uitvoering van de nutswerkzaamheden zullen aansluitend in het voorjaar van 2021 de riolerings- en wegeniswerken starten.

Verloop nutswerkzaamheden fase 1
We zoomen graag in detail in op de eerste fase, de nutswerkzaamheden in de Schepen Dejonghstraat, wegvak vanaf kruispunt Luikerstraat t.e.m. kruispunt Ridderstraat/Ber Joeckpad.

Hoe verlopen deze werken?
Onder voorbehoud van gunstige weers- en werkomstandigheden wordt op maandag 8 juni 2020 gestart met het vernieuwen/verplaatsen van alle nutsleidingen en maximaal verwijderen van de oude leidingen.
Hierbij wordt eerst gewerkt aan de zijde van de even huisnummers, vertrekkende vanaf de Luikerstraat.
Bij het uitvoeren van deze werken wordt eerst een sleuf gegraven in het voetpad over de lengte van meerdere woningen voor het aanleggen van de hoofdleidingen. Als de hoofdleidingen zijn aangelegd, wordt elke woning aangesloten op deze hoofdleidingen (= huisaansluitingen).

Zijn de woningen nog toegankelijk?
Bij de uitvoering van deze werken wordt er enkel gewerkt in de voetpaden gewerkt. De woningen blijven dus steeds te voet toegankelijk. Indien er een garage/inrit aanwezig is, kunnen bewoners deze op het moment dat er vlak voor de woning gewerkt wordt, niet gebruiken.

Tijdens de werkuren wordt er om een vlotte en veilige uitvoering van de geplande werken te garanderen,  gevraagd om wagens buiten de werfzone te plaatsen. Buiten de werkuren en in het weekend wordt de werfzone zo beperkt mogelijk afgebakend om het parkeren op de rijweg daar waar mogelijk toe te laten.
Om een goede toegankelijkheid na het uitvoeren van de nutswerkzaamheden te garanderen worden de voetpaden tijdelijk hersteld in mager beton.

Is de straat school nog bereikbaarheid met de auto?
Ter hoogte van de werkzone zullen de parkeerstroken tijdelijk opgeheven worden. Op die manier kan het werfverkeer zich opstellen naast de werkzone om de werken uit te voeren en zal tegelijkertijd de doorgang voor het fiets- en autoverkeer in deze zone gegarandeerd blijven.
De huidige verkeersregeling blijft met andere woorden behouden tijdens de eerste fase van de nutswerkzaamheden en dit tot eind oktober.

Hoe verloopt de afvalophaling?
Tijdens  deze werkzaamheden verloopt de afvalophaling zoals gewoonlijk.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

Algemeen
20 spelers positief bij Moeskroen: match tegen STVV wordt uitgesteld

Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan. Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 …

Algemeen
Rode Kruis Sint-Truiden breidt wagenpark uit met uw steun

Tuta tuta, heb je het al gehoord? Rode Kruis Sint-Truiden heeft een nieuw wagenpark. Dit wil zeggen dat we niet enkel een nieuwe ziekenwagen, maar ook een nieuwe minibus hebben aangekocht. Dit was nodig omdat de vorige wagens verouderd waren. Dankzij onze vrijwilligers konden we dit project waar maken, zij …