Maandenlang hebben we vanuit ons kot geapplaudisseerd voor het personeel in de zorgsector. Maar ook de jeugdleiders die een kamp organiseren, waar hun jonge leden een gans jaar naar uit zien, verdienen een applaus.

“Als schepen van jeugd heb ik zelf mogen ervaren hoe betrokken onze jeugdleiders wel zijn. Ze zijn prima op de hoogte van de veiligheidsmaatregelen die dienen genomen te worden op kamp en ze plaatsen veiligheid en gezondheid boven alles. Wij probeerden als gemeente ook ons steentje bij te dragen”, aldus jeugdschepen Miet Bessemans van Nieuwerkerken.

  • Tenten uit de uitleendienst werden gratis ter beschikking gesteld en ter plaatse opgesteld door de mannen van de technische dienst, waarvoor dank! Zo bleven de bubbels steeds gevrijwaard van vermenging.

  • De chiro’s huurden extra sanitaire voorzieningen. De gemeente neemt deze factuur voor haar rekening. Op deze manier kunnen de bubbels steeds goed gescheiden blijven.

  • Naast de pakketten met hygiënisch materiaal die Chiro Vlaanderen ter beschikking stelde, werden er voor elke Chiro in NWK ook nog spatmaskers, extra mondmaskers, ontsmettingsmiddelen en schoonmaakproducten voorzien door de gemeente.

“Chiro Jongens en Meisjes uit Wijer hebben hun kamp al afgerond en Chiro Enweka is halfweg. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze Chiro een spetterend, aangenaam en vooral gezond kamp zal hebben dit jaar. Bedankt aan alle leiders, VB’s en kookies. Jullie zijn top”, besluit schepen Bessemans.!!!