Advies voor Veiligheidsraad: “Alle sportwedstrijden achter gesloten deuren”

Algemeen

In het advies wordt ook voorgesteld om indoorsportactiviteiten zoveel mogelijk outdoor te laten doorgaan.

Minister van Sport Ben Weyts heeft vanochtend met het Vlaamse sportveld samengezeten om te bekijken hoe de sector moet omgaan met de stijgende coronacijfers. De Vlaamse sportsector vraagt alvast in een advies aan de Veiligheidsraad om alle sportwedstrijden, zowel bij profs als amateurs, zonder publiek te laten plaatsvinden.

Verschillende actoren van het Vlaamse sportveld hebben zich verenigd in een klankbordgroep, die de coronasituatie opvolgt. De minister en de andere leden kwamen tot 3 belangrijke aanbevelingen:

  1. Ten eerste mogen alle sportactiviteiten vanaf morgen/maandag alleen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek en zowel voor profs als amateurs.
  2. Alle organisatoren van indoorsportactiviteiten worden opgeroepen om zoveel mogelijksportactiviteiten buiten te organiseren.
  3.  Er werd een draaiboek “code Oranje” uitgewerkt, dat op elk moment in werking gesteld kan worden. Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden enz.De klankbordgroep zit wekelijks samen om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.

Voetbal Vlaanderen waarschuwt de clubs echter op zijn sociale media:

“Graag even afwachten inzake voorbarige berichten over mogelijke stopzetting van sportactiviteiten, trainingen, wedstrijden en toernooien. Verbod publiek zit in pipeline, maar beslissingen worden later genomen door Veiligheidsraad, sportsector en qua praktische toepassing door de Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen, inzake outdoor- en indoorvoetbal. Hou het intussen veilig. Als het de laatste weken opnieuw de foute richting uitgaat met covid-19 is dit zeker niet de fout van voetbal, sport, …, maar wel van andere ongerijmde toepassingen, die best niet alleen zo beslist, maar ook zo aangepakt worden.”

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: