Waar?

Kasteel Hex , Hekslaan 1 in 3870 Heks

Wanneer?

  • tot 
  • tot 

Prijs

Basistarief: €11.00
groenverenigingen: €9.00
VVK via website: €9.50
Kinderen tot 16 jaar: Gratis

Over deze activiteit

Op zoek naar zeldzame planten of informatie erover? Breng dan zeker een bezoek aan de open tuindagen van Kasteel Hex. Gespecialiseerde plantenkwekers en tuinspecialisten geven uitleg en bieden je hun kennis over vaste planten, één/tweejarigen, heesters, bomen, exclusieve rozen, enz. Laat je inspireren door de vele lezingen, demonstraties en tentoonstellingen. Er zijn ook begeleide wandelingen. HEX (18e E) is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België, bekend om de formele tuinen, de collectie oude en historische rozen, de moestuin met historische groente- en fruitsoorten – en originele groentekelder – en het 19e-eeuws landschapspark van Louis Fuchs, met mooie zichtassen en eeuwenoude (exotische) bomen. De open tuin- en plantendagen tijdens het 2e weekend van juni en september zijn een begrip, waarvoor liefhebbers en specialisten van heinde en ver komen. Er is een hele keur aan gespecialiseerde plantenkwekers en andere tuinspecialisten aanwezig om hun kennis aan te bieden aan de bezoekers, alsook een prima selectie aan bomen, heesters, rozen, vaste planten, zaden – en artisanale producten, gereedschap en tuinmateriaal. Kijk op www.hex.be voor het steeds bijgewerkte programma.

Sommige delen van het terrein zijn slecht toegankelijk voor rolstoelen en buggies. Helaas geen honden toegelaten. MAATREGELEN o.w.v. COVID-19: – Masker dragen verplicht 😷 behalve bij eten/drinken (zittend) – 1,5 meter afstand houden

Tickets worden verkocht per tijdslot.

De toegang tot het landgoed wordt enkel toegestaan in de loop van het gekozen tijdslot. Bezoek aan de plantenbeurs is beperkt tot twee uur. Daarna kan je wandelen in tuinen en park.

Voorverkoop aanbevolen via www.hex.be. Tickets in voorverkoop aan 9,5 € per persoon; toegang aan de kassa 11 € per persoon. Gratis voor kinderen onder 12 jaar.

Plantendagen Hex