De zenuwen van de leden van blaaskapel De Oppenheimers stonden gespannen, hun eerste optreden sinds anderhalf jaar moest en zou doorgaan, zelfs met de slechte weersomstandigheden. Uiteindelijk ging het kleinschalig en coronavrije evenement binnenshuis door, in de gerenoveerde schuur van B&B ’t Maanhof te Borlo. En…. het werd een succes in alle opzichten.

Er werd lang uitgekeken naar dit eerste optreden van de blaaskapel, niet alleen de leden maar ook het publiek was er blijkbaar klaar voor. Eindelijk was het dan zover, spijtig genoeg moest er binnen opgetreden worden, maar dat kon het plezier niet temperen.

Coronavrij

Met zestig reservaties voorop en nog een twintigtal onaangekondigde bezoekers was het maximaal aantal toeschouwers bereikt. De Oppenheimers hadden heel wat moeite gedaan om van dit optreden een coronavrij evenement te maken. Tafels  en publiek op voldoende afstand, overal in de zaal ontsmettende gel, mondmaskerplicht bij de dames die de drankjes aan tafel brachten,…….  “Gelukkig hadden we een tentje opgesteld op de binnenkoer zodat ook daar nog een twintigtal fans plaats vonden. Kortom ons eerste Zomerterras was een waar succes” klonk het bij De Oppenheimers.

Toch Oktoberfeest

Een polonaise, waar de blaaskapel een patent op heeft, was natuurlijk uitgesloten, maar je zag wel dat het aanwezige publiek dit eerste optreden duidelijk gesmaakt heeft. Ook de muzikanten waren geëmotioneerd na dit geslaagd evenement. “Wij zijn ontzettend blij dat we het aangedurfd hebben om onze fans in deze rare tijden dit toch te kunnen aanbieden” zei de dirigent. En hij had nog een nieuwtje: De Oppenheimers zijn vast van plan om hun Oktoberfeest terug in te richten. Weliswaar een mini versie waarvoor ze een topgroep uit de Oostenrijkse hitparade hebben kunnen strikken. Buiten De Oppenheimers zelf  treedt namelijk Alpenfever op. Noteer het alvast in jullie agenda : zondag 3 oktober vanaf 14u00 in Velm.

dsc_0004 dsc_0005 dsc_0024 dsc_0040 dsc_0044 dsc_0047 dsc_0075 dsc_0096