Daichi Hayashi, spits van Sagan Tosu, zou naar Sint-Truiden verkassen. Hij was tijdens de Olympische Spelen de favoriete aanvaller van de Japanse nationale trainer Moriyasu.

Yama Suzuki is aan het “ezelen” zoals dat in Sint-Truiden heet. Terwijl Hollerbach zit te smeken voor een aanvaller, en die is er meer dan nodig, zit Suzuki gezellig in de tribune te lachen … en te kijken naar hoe zijn teamgenoten zich te pletter werken. Je moet het maar durven: fit zijn en niet ter beschikking zijn van je ploeg, Suzuki op zijn smalst en zeker geen argument op zijn prijs op te krikken. Tenzij dat de bedoeling zou zijn!

Zo zie je maar weer dat er in het voetbal geen clubliefde meer bestaat maar dat die liefde enkel via de portefeuille gaat. De echte kanaries liggen dus dun gezaaid op de artificiële grasmat van Stayen.

Maar er zou beterschap zijn, niet wat het aantal Kanaries betreft maar wat het aantal Japanners betreft. Daichi Hayashi zou op het punt staan richting Europa te trekken. Deze 24-jarige aanvaller van 1,78 meter zou goed zijn voor een transfersom van 650.000 euro volgens Transfermarkt.