Na de naamswijziging bij de Truiense band Coelwerck (voorheen Generation Gap) keken ze heel even afwachtend naar de reacties. “Een goede band moet het namelijk vooral hebben van hun live-reputatie”, zegt frontzanger Marc Mathijs.

Mensen kenden hen als Generation Gap, zo’n naamsverandering heeft tijd nodig om te wennen in het oor. Die eerste stapjes werden gezet dankzij hun passage bij onder andere Radio 2, waar ze hun debuutsingle ‘Voor Altijd’ live brachten. Vandaag komt hun tweede single onder Coelwerck uit, getiteld ‘Als het even tegenzit’, die volledig in het teken staat van Rode Neuzen Dag.

“’Als het even tegenzit’ is de opvolger van ‘Voor Altijd’ en wordt bewust in deze periode van het jaar uitgebracht. November wordt vaak geassocieerd als ietwat ‘donkere’ maand. De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en we herdenken onze verloren dierbaren op Allerzielen. Daarom willen we met ‘Als het even tegenzit’ een hart onder de riem steken van iedereen die in zijn leven iemand moet missen. Zolang je die persoon in je hart draagt, is hij of zij nooit ver weg.

Met Rode Neuzen Dag voor de deur willen ook wij onze bijdrage leveren. De organisatie staat symbool voor mentale steun bieden aan jongeren die door een moeilijke periode gaan. Daarom hebben we met onze band besloten om de volledige opbrengst van ons nieuwe nummer te schenken aan Rode Neuzen Dag. Jongeren zijn de toekomst van onze maatschappij en we helpen hen graag in hun ontwikkeling”, zegt Marc Mathijs.

De 5-koppige band draagt Nederlandstalige poprock hoog in het vaandel en zijn “here to stay”, vertelt Marc enthousiast. “Met onze muziek willen we ons plaatsje veroveren in de Belgische muziekscene. Dat begon met de naamsverandering en zetten we verder met nieuwe muziek. We schrijven zelf onze nummers en spelen onze instrumenten ook zelf in. Nadien werken we samen met producer Bart Claus, ook uit Limburg, om het nummer af te werken. Op deze manier willen we met onze muziek de boodschap van liefde en hoop verspreiden”, sluit Marc af.

De Rode Neuzen week is vorige week officieel gestart! Deel deze link en download/stream onze nieuwe single ‘Als het even tegenzit’. Zo helpen wij de Limburgse scholen aan een sidekick Sam! https://buzzard.lnk.to/alsheteventegenzit

Ook te beluisteren op Spotify, “Als het even tegenzit”

Hun nieuwe single, ‘Als het even tegenzit’, zorgt niet alleen voor een hart onder de riem aan wie het nodig heeft, maar geeft ook letterlijk steun via Rode Neuzen Dag. “De opbrengst van de verkoop van dit nummer gaat integraal naar het goede doel”, zegt bandlid Marc Mathijs.