Het onderzoek naar mogelijke oplichting door het reisbureau De Witte Merel van Sint-Truiden gaat verder. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd. Intussen is het aantal gedupeerden dat een klacht heeft ingediend al opgelopen tot 31. De reis van deze klanten werd nooit geboekt.

Het parket van Limburg vraagt dat alle klanten van De Witte Merel die een vermoeden hebben van oplichting zich melden bij de politie. “Momenteel zijn er 31 klanten die klacht hebben ingediend”, zegt persmagistraat Bruno Coppin. “We gaan grondig na of er oplichting mee gemoeid is.”

Het nieuws van gesjoemel met boekingen door De Witte Merel kwam begin oktober aan het licht. Klanten betaalden blijkbaar voor een reis die nooit werd geboekt. Velen voelden zich aan het lijntje gehouden, niet onterecht zo bleek enige tijd later. Ook touroperator Corendon, in Limburg een grote en populaire speler van vliegtuigvakanties, onderneemt stappen tegen het Truidense reisbureau. “Het gaat om vervalste vliegtickets en hotelvouchers die in onze naam werden opgesteld”, klinkt het daar. “We hebben een brief gestuurd naar de gedupeerden van De Witte Merel waarin we tekst en uitleg geven bij de oplichting en de vervalsingen”, klinkt het. Om het leed iets te verzachten zal de maatschappij een korting van 20 procent verrekenen bij de volgende reis die rechtstreeks bij Corendon wordt geboekt.

Foto © Rudi De Cock