De Kanaries beginnen aan hun match tegen Charleroi vanop de allerlaatste plaats na de zege van Moeskroen tegen Beerschot. Geen probleem want met een zege tegen de Karolo’s behoort dat al na twee uur tot het verleden.

Gedurende 25 minuten gebeurt er letterlijk niks op Stayen. Steriel veldoverwicht van de Kanaries tot … Op de 25ste minuut verkoopt Fall een duw aan Asamoah maar het spel mag doorgaan: ref en VAR gebaren van kromme haas. De spits van Charleroi legt het leer klaar voor zijn rechter terwijl de halve verdediging op zijn rug ligt en zet met een streep in de bovenhoek zijn ploeg op 0-1. Mooie, maar erg zure goal. De 1e bal tussen de palen is meteen raak. De Geel-Blauwen moeten achtervolgen.

Aan goeie wil geen gebrek bij de Kanaries maar ze creëren toch zo moeilijk een kans. Tot aan de zestien van Charleroi laten ze bij momenten goed voetbal zien maar in de zone van de waarheid ontbreekt het hen aan scherpte en inspiratie. In de eerste helft halen ze zelfs 65% balbezit, meestal echter op die plek waar Charleroi geen graten in ziet, namelijk op de eigen helft mogen ze naar hartenlust de bal rond tikken.

De 1-1 in de 43ste minuut komt dan weer uit de lucht vallen en STVV mag doelman Descamps bedanken. Die verkijkt zich volledig op een voorzet van De Ridder. Cacace legt van aan de achterlijn terug tot bij Nazon, die de gelijkmaker binnenduwt. Even schiet de VAR toch wakker om vast te stellen dat er niks gebeurd is.

Net voor affluiten heeft Sankhon een prima voorzet in huis voor Suzuki. Die kan de bal niet volledig goed raken en knikt zo een wenkende kans naast.

STVV komt kordaat uit de kleedkamer maar tot echte kansen komt het niet. Integendeel, Asamoah raakt Nicholson in de 49ste minuut lichtjes tegen het onderbeen en vliegt in het boekje van Van Driessche als eerste gele zondaar. De middenvelder is geschorst voor de partij tegen Beerschot dinsdag.

We zijn vijf minuten ver in de tweede helft en STVV moet weer in de achtervolging. Kayembe kan na een één-twee met Berahino de bal terugleggen tot bij Nicholson. Die knalt in eerste instantie op Schmidt maar kan de rebound dan simpel binnentikken: 1-2. De Truiense defensie liet zich duidelijk ringeloren.

Minuut 72: het gaat van kwaad naar erger. Asamoah, die eerder een eerder lichte gele kaart kreeg vergrijpt zich nu opnieuw aan een doorgebroken Karolo en krijgt zijn tweede geel en dus rood. STVV moet achtervolgen met 10 en dat zal de zege zeker niet dichterbij brengen. De vijfde rode kaart voor STVV dat grossiert in kaarten en niet in doelpunten.

En Charleroi kan uitgekookt de match rond maken, krijgt nog de beste kansen, een pegel van Nazon in de slotminuut niet te na gesproken. Maar deze wedstrijd legt bloot wat heel Sint-Truiden al maanden weet: met deze ploeg blijft het aanmodderen en Peter Maes mag dan wel een contract van 2,5 jaar hebben, maar om van deze groep een waardige eersteklasser te maken zal hij die tijd meer dan nodig hebben.

Ontgoochelende wedstrijd, een niet steeds even consequente ref, een belabberd STVV. Het kan alleen maar beter worden. Dus met de moed der wanhoop zitten we dinsdag weer achter onze tv voor een potje mens-erger-je-niet: het spel van foute passes, slechte dekking, verkeerde aanname, slechte positie, het eindeloos rondtikken op eigen helft en vooral het zich niet voor de bal smijten als dat moet, maar wel mekkeren op god-weet-wie. Nog een chance dat Steve De Ridder nog enig niveau haalt maar “alleen” blijft het voor deze rots vechten tegen de bierkaai.