STVV en Gent troffen elkaar al op de openingsspeeldag. STVV hield toen de punten thuis, met dank aan defensief geblunder bij Gent. STVV liet buitenshuis nog niks liggen sinds Peter Maes arriveerde. Zowel op bezoek bij Zulte Waregem, Standard als Kortrijk pakte het de volle buit. Kan het vanavond een vierde uitzege op een rij boeken?

De eerste kans (nu ja) in minuut 8 is voor Gent. Jaremtsjoek wordt gelanceerd door Dorsch, snijdt de zestien in en gaat dan wel erg makkelijk liggen na een licht contact met Colidio. Oekraïens theater. Een penalty wordt het sowieso niet, want er is gevlagd voor buitenspel.

En dan gebeurt er niks meer tot op het kwartier. We hebben er een kwartier op moeten wachten, maar daar is de eerste kans en ze is voor Gent. Marreh probeert het met een afstandsschot centraal voor doel. Schmidt gaat goed plat en werkt de bal in hoekschop. Die levert niks op.

2-17Wat niemand zag aankomen gebeurde in minuut 23: een heerlijke knal van Colidio! De Argentijn schildert de bal vanaf het halve maantje enig mooi in de kruising. Bolat is kansloos, Gent moet achtervolgen. Laat het net Colidio zijn die de winning goal maakte in STVV-Gent op de eerste speeldag!

Met de rust in zicht komt Gent plots dicht bij de gelijkmaker. Castro-Montes brengt Jaremtsjoek met een heerlijke voorzet alleen voor Schmidt in minuut 39, maar de Oekraïner besluit in één tijd van dichtbij pal op de doelman. Het is rusten geblazen met een 0-1 voorsprong voor de Kanaries.

Het eerste kwartier van de tweede helft is mager. We hebben nog geen kansen gezien. Wel wat verloren ballen en misverstanden aan de kant van Gent. Bij STVV vinden ze het prima zo.

Gent ontsnapt echter aan de 0-2 op het uur! Na een slechte vrije trap komt de bal toch nog voor de voeten van Suzuki en die haalt in één tijd uit. Bolat voorkomt een nieuwe opdoffer voor de thuisploeg.

5-10Een paar minuten later dribbelt Jaremtsjoek zich knap de zestien in en na een slimme één-twee met Kums komt hij alleen voor Schimdt, maar gehinderd door Caufriez kan hij niet goed afwerken. De Oekraïner gaat onderuit en claimt een strafschop, maar ref Dierick gaat er terecht niet op in.

De gelijkmaker valt in de 95ste minuut. Lepoitre (of was het een owngoal van Buatu) rondt een laatste aanval af. De extra tijd (4 minuten) is al voorbij. Sankhon, pas ingevallen, begaat een aartsdomme fout op een gevaarlijke plaats en de grossier in gele kaarten vangt zijn zevende van het seizoen. Maar wat erger is, deze domme actie kost STVV twee punten, en die mag Sankhon op zijn conto schrijven.

STVV met één punt naar huis, en dat is erg zuur. Zeer zuur. Hopelijk laat Maes zich eens goed gaan in de kleedkamer na de match, want voor een profspeler is dergelijke fout onvergefelijk! En dan kan er nog een staartje komen aan deze match voor Suzuki.