Als boerendochter groeide ik op tussen de dieren op  de Natlandhoeve op de Stokstraat in Zepperen. Naast runderen waren er namelijk ook kippen, katten, konijnen, de occasionele vogel en overal in de buurt natuurlijk de wilde fauna. Wat we niet hadden waren paarden en dat interesseert me nu net het meest. Zoals veel jongeren maakte ik kennis met de paardensport tijdens zomerkampen en manegelessen. Sinds mijn zesde leerde ik in de Engelse stijl paardrijden en dat ging met vallen en opstaan. Aan het woord is Tine De Clerq van de Natlandhoeve in Zepperen.

“Als puber begon ik me vragen te stellen. Of de klassieke rijstijl ook voor de paarden aangenaam is? Of we ze geen pijn doen met een bit? Hoe ze zich voelen en waarom ze soms net het tegenovergestelde doen van wat wij willen. Rond die periode kwam ik voor het eerst in contact met Natural Horsemanship, voor de leken: bij je trainingen gebruik maken van het natuurlijke gedrag van je paard. Er vielen al wat puzzelstukken op hun plaats”, vertelt Tine De Clercq.

210127-tine1IJslandse pony’s op het rechte pad
“Ik volgde op dat moment de richting sociaal-technische wetenschappen. Niet alleen binnen de paardenwereld begon het een en ander me te dagen, de gelijkenissen en verschillen tussen mens en dier werden duidelijker. Tegen de tijd dat ik mijn zesde jaar secundair afrondde, stond ik mentaal en sociaal stevig in mijn schoenen. Ik had nu de nodige bagage om mezelf en anderen correct in te schatten”.
Enkele jaren later mocht ze eindelijk de theorie in de praktijk brengen. Enkele koppige IJslanders – kleine IJslandse pony’s met een erg speciaal karakter – functioneerden als eerste ‘testobjecten’. Door hun verleden vergde het aanzienlijk wat geduld en volharding om hen terug op het juiste pad te krijgen. Zelfs bij de oudste pony lukte het haar uiteindelijk om te communiceren op een manier die voor ons beide werkte. Tijdens haar studentenjaren en ook later werkte ze nog met verschillende andere paarden en mensen. Vele dieren, opleidingen en mensen passeerden de revue en gaandeweg leerde ze om goede en minder goede voorbeelden van elkaar te onderscheiden.

210127-tine-2-ponysGroenmanager met hart voor dieren
Nadat ze als groenmanager afstudeerde, besloot ze om eerst in loonverband aan de slag te gaan. Terwijl ze haar eerste jaren werkervaring op deed, kreeg haar concept stilaan vorm. Intussen combineer ze een halftijdse job met haar diensten binnen Pets2Reconnect.
“Als laatste voorbereiding voor ik officieel het startsein gaf van Pets2Reconnect, ging ik drie weken op stage in Spanje. Tot mijn grote vreugde bleek mijn kennis en kunde reeds op het gevraagde niveau te zijn. Natuurlijk leer ik nog elke dag bij, over dieren, over mezelf en over anderen. Met veel zelfvertrouwen en goesting verwelkom ik je dan ook bij Pets2Reconnect, zodat ook jij de kans krijgt om te groeien en de beste versie van jezelf te vinden”, besluit Tine.

Pets2Reconnect
Door middel van de dieren proberen we zelfontwikkeling vanuit eigenheid en talenten te stimuleren. Dieren zijn als het ware spiegels, die je vaak iets bijleren over jezelf dat je nog niet wist.
Het doel is om een plek te creëren waar zowel het dier als de persoon helemaal zichzelf kan zijn. Een rustplaats waar je je veilig en zelfzeker voelt, een plaats waar mens, dier en natuur zich op een unieke manier kunnen binden.

210127-tine-en-teddy-squareBekijk haar website
Pets2Reconnect biedt je een uitgebreid gamma aan activiteiten met dieren en advies over dieren en hun leefomgeving. Staar je echter niet blind op de mogelijkheden die je op haar website vindt! Tine kijkt met veel plezier naar jouw situatie en vragen. Lees meer op Lees meer op haar website

Meer info op
http://Pets2Reconnect.com/

0496 96 70 03