Nog tot 31 augustus loopt in museum De Mindere een schat van een expo/beleving over Franciscus en zijn minderbroeders. Een getuigenis op Facebook vertelt het honderd keer beter wat je bij ons kan doen tijdens een kwakkelzomer als deze. Misschien is het nog plezanter dan de kermis!

“Deze morgen bezoek gebracht aan “schatten van vlieg” in DE MINDERE in onze fantastische stad met mijn kleinzonen. Niet verwacht, naast de zoektocht, een heel mooi museum! Prachtige artefacten, die ook de kinderen boeiden! “Opa gaan we door?” heb ik niet gehoord! De tentoongestelde schilderijen, relikwieën, foto’s en oude gebruiksvoorwerpen staan keurig geordend in uitnodigende gaanderijen! Hoe mooi werd de beperkte ruimte op een boeiende wijze gebruikt! Wij hebben met DE MINDERE een volwaardig museum! Een bezoek is een must voor iedereen, die meer over de geschiedenis van Sint Franciscus en de hulp aan zieken en armen wil te weten komen. De zoektocht, voor elke leeftijd uitvoerbaar, is een bezoek aan DE MINDERE zeker waard. Als afsluiter een lekker drankje, ijsje, etentje of terrasje doen op onze prachtige markt, maakt de uitstap meer dan zalig. Waarom het ver gaan zoeken als de schoonheid in je tuin ligt?” (Jean Wauters)

Vlieg neemt je deze grote vakantie mee in DE MINDERE met als thema ‘zien’. Hou je ogen dus goed open! Pater Toon wil heel graag delen met zijn vrienden. Maar… hij is zijn bril verloren en kan zijn kist niet zelf openen. Help jij hem? Doe de verschillende opdrachten: kijk goed rond in het museum, maak een portret van Franciscus van Assisi of beeld een schilderij uit! Zoek intussen de juiste kleuren en cijfers en vind de code van het slot! De schat ligt weer op een andere plaats, dus kom zeker schatten jagen, samen met vlieg!

Wanneer:van 1 juli tot 31 augustus, tijdens de openingsuren
Doelgroep: kleuters en kinderen van 3 tot 12 jaar in gezinsverband
Kostprijs: gratis

‍Meer info over schatten van Vlieg: www.schattenvanvlieg.be