Eerder op de dag bereikte ons het nieuws dat de bewoners van de Driewilgenstraat in Engelmanshoven nog steeds geen antwoord kregen van de stad, een petitie die ondertekend was door alle bewoners van de straat. In die petitie eisten ze dezelfde behandeling als de inwoners van het begin van de straat die de koppeling van hun woning aan het rioleringsstelsel door de stad betaald zagen terwijl zij zelf moeten opdraaien voor de kosten van gescheiden riolering.

“Wat voor nummer X in de straat kan, moet ook voor nummer Y kunnen”, was kort samengevat hun mening. Ze vonden met hun petitie geen gehoor bij en kregen zelfs geen antwoord van de stad, en Ingrid Kempeneers, schepen van Openbare Werken betreurt dit.

“Voor het project ‘Vrijheersstraat’ was er inderdaad de belofte dat de stad die aansluitingen zou betalen, trouwens ook voor een drietal huizen in de Driewilgenstraat. Maar voor nieuwe projecten was dat niet meer voorzien, dus ook niet voor het volgende project ‘Driewilgenstraat’, dat in feite een ander project is”, legt schepen Kempeneers uit.

Maar ze laat de deur op een (grote) kier. “Ik vrees dat de stad juridisch aan het kortste eind zou kunnen trekken als de bewoners zover zouden gaan. Maar ik wil in dit dossier echt mijn nek uitsteken om ervoor te zorgen dat het ook voor de andere bewoners in orde komt. De stad krijgt elk jaar zo’n 300.000 euro uit het rioleringfsfonds en daaruit wil ik middelen putten om tegemoet te komen aan de klachten van de bewoners van de Driewilgenstraat. Die moeten niet in de begroting opgenomen worden. Het zou best kunnen dat het morgen boel is op het stadhuis, maar de rioleringen zijn mijn bevoegdheid. Punt”, besluit een kordate Ingrid Kempeneers.