De 15-jarige Julie Geurts uit Sint-Truiden werd geselecteerd voor het Belgisch Team voor het EK Jumping en reed meteen een quasi foutloos parcours. Met de jongste pony onder de deelnemers zag iedereen met stijgende verbazing hoe Julie slechts één fout maakte tijdens een loodzware cross.

Julie is 15 en dus rijdt ze -voorlopig nog – op Umelia V, een jonge pony. Ze mocht mee met het Belgisch Team naar het EK en liet, gepassioneerd als ze is voor de paardensport, die kans niet liggen. “Ik had een gans seizoen eigenlijk heel goed gereden en de coach zag me dat EK wel doen”, vertelt ze aan TruiensNieuws. “Paarden, dat is mijn leven. Ik ben er elke dag mee bezig, ze eten geven, verzorgen, oefenen, rijden. Als je dan kan meedoen met het EK dan doe je natuurlijk je uiterste best.” Julie slaagde erin om op de Pôle Européén du cheval een quasi foutloos parcours te rijden. Een absolute topprestatie!

Julie is bij Pony Club Genk en neemt deel aan internationale wedstrijden en het Belgisch Kampioenschap. Ze loopt natuurlijk nog school, in Hasp-O Zepperen, en is blij dat het vakantie is. “Dan kan ik elke dag uren bezig zijn met de paarden. Als ik 16 wordt zal ik het seizoen nog uitrijden met pony’s; daarna maak ik de overgang naar de paarden.” Ongetwijfeld een jongedame waar we nog van gaan horen.

Foto’s © Photos Les Garennes