Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Lieze Carlier is een 32-jaar jonge vrouw, moeder van Louis (4) en Emiel (2), en … getrouwd met Didi Lauwerijs. Ze is van opleiding verpleegkundige, ze houdt van frietjes en wenst iedereen gelukkig te maken.

Avontuur
Lieze Carlier heeft de kans gehad om veel te reizen en heeft op deze manier veel inspiratie en levenservaring opgedaan, die ze graag met iedereen wilt delen. Haar beste ervaringen zijn de paardentherapie die ze gevolgd heeft in Bolivië, waar ieder kind ondanks de moeilijke omstandigheden een lach op het gezicht mee naar huis nam.  Bij de bouworde heeft ze de plaatselijke bevolking van Marokko geholpen aan comfortabele woningen. Zo had ze ook de mogelijkheid gehad om kindjes in een weeshuis in Zuid-Afrika een mooie tijd te laten beleven. Voor haar buitenlandstage in het kader van de verpleging heeft Lieze de bevolking van Botswana geholpen. Van opleiding is Lieze verpleegkundige maar haar hart gaat uit naar kinderen, vooral talentontwikkeling bij kinderen.  Ze vindt het zeer belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo.

Kidzyoga – kinderyoga en coaching
Lieze is vorige week begonnen met Kidzyoga te geven. Dit doet ze in het gebouw van Babybabelouba, Diesterstraat 46, 3800 Sint-Truiden. Dit gebeurt in groepjes van 8 kindjes en is voorzien tijdens de ganse zomervakantie.  Vanaf september start Lieze met 10 opbouwende sessies Kidzyoga op woensdag, vrijdag of zondag. Het gaat om kleuters van 3,5 tot 5 jaar, kinderen van 5 tot 12 jaar, tieners van 12 tot 18 jaar en ouder-kindyoga.

Ze wilt dat kinderen genieten van hun yogalessen en geeft ze na iedere sessie iets te eten of te drinken. Tijdens de sessies laat ze de kinderen eventueel genieten van paardentherapie, waarmee ze kennis heeft gemaakt in Bolivië of van buitenyoga in het bos van Bautershoven. Lieze gaat ook starten met Ouder-Kind yoga. Zij vindt het heel belangrijk dat de relatie tussen kind en ouder vlot verloopt en wenst hierbij graag te helpen.

Opleidingen
In augustus gaat Lieze haar specialiseren in kinderen met beperkingen zoals hoog gevoeligheid, autisme, …. Zij wenst echter het woord beperking niet te gebruiken omdat ze vindt dat niemand een beperking heeft. Er zijn enkel kleine verschillen.
Vanaf september zal Lieze een 2-jarige opleiding volgen op donderdag van kind- en oudercoach bij Het Vrolijke Stekje  te Dessel.

Brak Frituur
Lieze Carlier en haar echtgenoot Didi Lauwerijs baten samen reeds meer dan 3 jaar Brak Frituur uit. Deze zaak is gelegen tegenover de Carrefour in Brustem, aan de rotonde op de Tongersesteenweg 254. Lieze werkt achter de schermen en doet de ganse administratie en planning van Brak Frituur. Didi brengt de frieten, broodjes, snacks, burgers, … aan de man.

Mondmaskers
Lieze is van opleiding verpleegster en heeft om de corona te bestrijden Brak Frituur mondmaskers ontwikkeld. Deze zijn uit stof dat gewassen kan worden op 60°C en bestaat in het zwart of het wit, met … het embleem van Brak Frituur. 1 masker komt op 4 euro. 1 euro gaat rechtstreeks naar het kinderarmoedefonds in België. Het zijn in elk geval zeer hippe en efficiënte maskers en… ze heeft gedacht aan het milieu vanwege dat ze herbruikbaar zijn. Wees er snel bij… want op is op.

Contactgegevens
Kidzyoga, Lieze Carlier, Horionlaan 47, 3800 Sint-Truiden, +32 489 26 55 09, info@kidzyoga.be, Website Kidzyoga, Facebook Kidzyoga, Instagram Kidzyoga

Brak Frituur, Lieze en Didi, Tongersesteenweg 254, 3800 Sint-Truiden, +32 11 19 30 50, Website Brak Frituur, Facebook Brak Frituur