Tegen de leiders hebben de Truienaren een uitgelezen kans om de blamage van Seraing weg te wissen, maar dan zou er dringend uit een ander vaatje moeten getapt worden.

De eerste helft begint met een paar minuten vertraging omdat de supporters van Union een stuk tribune in de fik gestoken hebben. Wat is er toch met dat verdomde vuurwerk op onze velden. Als de KBVB daar geen strengere straffen op gaat zetten, dan wordt het elke zondag blijkbaar erger.

Het eerste wapenfeit komt van de voet van Lapoussin. Hij haalt uit van buiten de grote rechthoek, maar zijn schot wordt in hoekschop gedevieerd. We zijn dan 4 minuten ver. Union is het scherpst en STVV rekent voorlopig op hun goede organisatie. Voor de bezoekers is het dan ook zaak om een deuk in het pantser te vinden. Nauwelijks enkele minuten verder is het bijna 0-1. Mitoma verstuurt een geniale dieptepass. Nieuwkoop duikt ook in het gaatje en kan nog bij de bal. Hij kan doelman Schmidt niet verrassen.

We zijn nog geen 9 minuten ver, of daar is de eerste kans voor STVV. Aan de overzijde krijgen we een grote kans te zien. Brüls lijkt de 1-0 in doel te trappen, maar daar steekt Moris een stokje voor. Geweldige redding van de doelman, maar het was eerder een reuzekans die gemist werd dan een miraculeuze redding.  Op het half uur steekt STVV toch weer even de neus aan het venster. Koita mag aanleggen en schieten, in de handen van Moris.

Je zou zeggen, mooie wedstrijd, maar niets is minder waar. Een potig Union houdt STVV goed af, een STVV dat in hetzelfde bedje ziek is als tegen Seraing: geen tempo, slechte passes, geen vuur en veel gemekker. En dan krijg je het deksel op deneus. In de 31ste minuut heeft Union de openingstreffer te pakken. Na een uittrap van Moris kan Vanzeir op rechts bij de bal. De Truiense verdediging is gewoon nergens. Vanzeir brengt het leer goed voor waar Undav fraai zijn nummer 15 binnen tikt. Die goal brengt ook weer tumult op: vuurwerk op het veld, de Union supporters leren het niet en ref Vergoote kan er niet mee lachen. Iets voor het affluiten is Union bijzonder dicht bij de dubbele voorsprong. Burgess kan goed koppen op een voorzet van Mitoma, maar de redding van Schmidt is nog mooier. De doelman houdt zijn ploeg hier recht. Met die kleine achterstand gaat een tot dan toe quasi onmondig STVV naar de koffie. De tweede helft kan alleen maar beter, veel beter!

Die tweede helft begint met een iets actiever STVV. Maar kansen komen er niet. Integendeel. In de 58ste minuut staat Undav plots oog in oog met Schmidt. De doelman heeft het laatste woord, maar enkele tellen later staat Undav daar weer. Nu scoort hij wel, maar er wordt gefloten voor buitenspel. En inderdaad, de treffer gaat niet door. VAR Bram Van Driessche neemt een kijkje vanuit Tubeke. Hij fluistert in het oor van Jasper Vergoote dat Undav wel degelijk buitenspel stond. Geen 0-2

Het doelpunt valt aan de andere kant. STVV heeft de gelijkmaker te pakken. Christian Brüls haalt van ver verschroeiend uit en geeft Moris het nakijken. “Een zwabberbal”, gebaart Moris. Maar zelf was hij niet feilloos in deze   fase. STVV weer gelijk en we hebben terug een match. In de 64ste minuut.

Maar10 minuten later is het weer te herdoen, misschien iets tegen het spelbeeld in, maar weer Undav. In minuut 74 knikt hij een hoekschop onhoudbaar binnen en scoort zijn 16de van het seizoen in 17 matchen
Het kan nog erger. In de 76ste minuut geeft STVV weer te veel ruimte weg en daar probeert Union van te profiteren. Vanzeir krijgt een enorme kans om er 1-3 van te maken, maar doelman Schmidt steekt er een stokje voor. En twee minuten later is het weer bijna prijs. Union blijft gevaarlijk tegenprikken. Schmidt, die een prima wedstrijd staat te keepen, moet andermaal redding brengen.

En dan komen de wissels, die ook geen aarde aan de dijk brengen. Een zwak Sint-Truiden moet in dit Union duidelijk zijn meerdere erkennen. Neen, naar boven kijken hoeft niet meer, STVV mag gerust met een bang hart naar beneden beginnen gluren want daar begint men plots wel te winnen.

Tot besluit: een zwakke partij voetbal met een verdiende winnaar en heel heel heel werk voor Hollerbach om weer lijn te leggen in hetgeen STVV nu op de grasmat laat zien.