De hype van het elektrisch fietsen is nog lang niet gedaan. Van de 10 fietsers op het fietsroutenetwerk zijn er momenteel al 7 elektrisch aan het werk, 2 ervan rijden (veel te snel) met een koersfiets zonder bel en eentje weet nog niet welke elektrische fiets hij gaat kopen.

Maar niet iedereen is met dat elektrisch fietsen onmiddellijk weg. De snelheid is soms een probleem, en daaraan gekoppeld het reactievermogen bij sommige senioren, maar het ergonomisch en economisch fietsen hebben ze vaak niet in de vingers. De ondersteuning op maximum, met het grootste versnelling, zo ben je het rapste van A naar B. Maar dan moet je niet verwonderd zijn dat je batterij na 60 kilometer begint te protesteren. Leren rijden met versnellingen, je vermogen aanpassen aan de noodzakelijkheid van de weg om zo proberen zo weinig mogelijk elektriciteit te verbruiken, dat was de bedoeling van deze infosessie, ingericht door OKRA Sint-Truiden. De 20 plaatsen waren vlug volzet. Na een uurtje theoretische uitleg over de fiets, de techniek, hoe een bocht nemen, welke versnelling en welk vermogen, en  natuurlijk nog eens de veiligheidsvoorschriften wanneer je individueel of in groep rijdt, trok de groep het werkveld in voor een tocht om alle problemen op te zoeken en er een oplossing voor te vinden.

“Een leerrijke namiddag, nu nog toepassen wat we geleerd hebben en uitvoeren zoals het in de wetgeving staat, en we kunnen weer veilig op pad”, besloot Valère Lemoine, sportverantwoordelijke bij OKRA Sint-Tuiden