Sint-Truiden eerste halte van Technopolis on Tour

Algemeen

Vandaag werd in Sint-Truiden het startschot gegeven van de tweede editie van Technopolis on Tour. Dat is de tournee die het Mechelse wetenschapscentrum voor het tweede schooljaar op rij organiseert langs bijna 40 verschillende steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Technopolis brengt op deze locaties een reeks spectaculaire wetenschapsshows op maat van leerlingen uit het basisonderwijs. Het wetenschapscentrum werkt hiervoor samen met bijna 40 steden en gemeentes, bedrijven en onderwijsinstellingen, die stuk voor stuk een locatie gratis ter beschikking stellen. Er werden hierbij al meer dan 30.000 inschrijvingen opgetekend.

Service voor scholen
“Vandaag hebben we zo ruim 800 leerlingen uit 6 Truiense scholen en 1 school uit Jeuk in ons cultuurcentrum kunnen trakteren op een spektakel van Technopolis. Onze stad vormt namelijk heel de week de eerste halte van deze tournee doorheen heel Vlaanderen. Op het programma staan dagelijks 3 shows met als thema’s lucht, gassen en druk. Op deze manier maken we kinderen op deze jonge leeftijd wegwijs in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Als stadsbestuur hebben wij dit concept naar Sint-Truiden gehaald, zodat scholen niet de verplaatsing moeten maken naar Technopolis en ook zelf niet de nodige infrastructuur hiervoor hoeven te voorzien. Een mooie service, waarin we graag investeren”, vertelt schepen van Flankerend onderwijs Hilde Vautmans.

“De vraag naar geschoolde werkkrachten met een aanleg voor wetenschap en techniek gaat de komende jaren namelijk alleen maar toenemen. Ook in Sint-Truiden zullen hierbij, onder meer met DronePort, heel wat kansen ontstaan. Als stadsbestuur vinden we het daarom belangrijk om hieraan bij te dragen en dit project hier te kunnen faciliteren”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

‘Unusual suspects’
Voor Technopolis biedt het project een opportuniteit om meer leerlingen te bereiken en om kinderen die anders niet naar Mechelen zouden komen met wetenschap en technologie in contact te brengen. Want het zijn net die kinderen en jongeren, waarvan je het minst verwacht – de zogenaamde ‘unusual suspects’ – die Technopolis de komende jaren steeds meer wil bereiken.

“We willen echt iederéén fascineren met wetenschap en technologie. En dus gaan we niet zitten wachten totdat iedereen naar Technopolis komt. We beseffen dat er heel wat bij een daguitstap komt kijken en dat Mechelen voor sommige scholen in Vlaanderen niet bij de deur is. Daarom hebben we onze beste shows ingepakt en reizen we er voor de tweede keer op rij mee dwars door Vlaanderen”, besluit Ester Blockx, Marketing & Sales Director van Technopolis.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen
Honden en katten dreigen te verdrinken door extreme regenval in Spanje.

Door hevige regenval aan de zuidkust van Spanje zijn er tot nu toe al vijf doden te betreuren. Maar het dierenasiel deelt mee in de klappen, in Allicante wordt gevreesd voor het leven van honderden katten en honden. En voorlopig kan met niets doen voor de dieren, omdat er code …

Algemeen
Monique Roten wint 43e Shop & The City-wagen

Afgelopen zomer maakten de shoppers in Sint-Truiden kans op een Kia Picanto van garage Van Mossel-Bruyninx. Het winnend lotje staat op naam van Monique Roten uit Sint-Truiden. Zij scande haar Shop & The City-kaart bij Déli Roma en rijdt binnenkort rond in een splinternieuwe wagen.  “We waren helemaal overdonderd door het …

Algemeen
Bakkerij Vangrootloon laat zich inspireren door de Trudofeesten

Volgend weekend is het zo ver, de langverwachte Trudofeesten. Op Zaterdag 21 September en Zondag 22 September kan je op de Grote Markt van Sint-Truiden genieten van het massaspektakel “Trudo & Amélia” ter ere van de Heilige Trudo. Tijdens dit feestelijk weekend zijn er heel wat dingen te beleven in …