Sint-Truiden heet kerstboom welkom

Algemeen

Ook de stad Sint-Truiden mag vanaf dit weekend haar kerstboom welkom heten.

Rond het middaguur werd de metershoge boom afgeleverd met een vrachtwagen op de Grote Markt, net na het vertrek van de marktkramers.

Los hiervan, is er veel twijfel over de oorsprong van de kerstboom. Velen denken -onterecht- dat de kerstboom een religieuze afstamming heeft. Maar het is zelfs zo dat rond de 19e eeuw, de protestantse geestelijken, de kerstboom voor het eerst in huis haalden. Vervolgens werd via de zondagsschool het gebruik van de kerstboom tijdens de kerstperiode steeds meer ingeburgerd.

Tegenwoordig is het hoofdzakelijk de Nordmann kerstboom (Abies nordmanniana) die in de meeste huishouden staat, tenminste als het een echte boom betreft. Want vele gezinnen kiezen vanwege het naaldverlies steeds vaker voor een namaakversie.

Wat heeft jullie voorkeur? Echt of vals?

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen
Christoff, De Romeo’s, Xandee, Sam Gooris en Festeyn op 30/04 in Zoutleeuw

Ambiance parade met Festeyn, Sam Gooris, Xandee, De Romeo’s en Christoff op 30 april in GC De Passant Zoutleeuw. LAATSTE Tickets via onderstaande verkooppunten:* Online via deze link https://bit.ly/2NpFlFl* Schoonheidssalon Unique, Ossenwegstraat 59 Zoutleeuw* Drukkerij Peeters, Begijnhofstraat 5 Zoutleeuw* cafetaria Passant, bij Willy: 0495/38.56.05* Bloemenhal, Tiensesteenweg 267 Sint-Truiden* Robyns, Stapelstraat 80 …

Algemeen
Punch Powertrain krijgt een nieuwe Mexicaanse CEO

Afgelopen tijd was er omtrent Punch Powertrain in Sint-Truiden veel commotie. Er stonden heel wat jobs op het spel. Maar eindelijk komt Punch met wat meer duidelijkheid. Het bedrijf krijgt namelijk een nieuwe Mexicaanse CEO . CEO Solis heeft een lange internationale loopbaan in de automotive sector en is vastberaden …